Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 75. godini života

Preminula zvijezda 'Igre prijestolja', vijest objavili shrvani kolege iz benda: 'Ovo nikada nismo htjeli napisati'

Foto: Reuters/Pixsell
1/6
23.11.2022.
u 17:26

Wilko Johnson rođen je kao John Peter Wilkinson 12. srpnja 1947. godine. Bio je poznat po svom osebujnom načinu sviranja gitare i imao je izuzetno važnu ulogu u stvaranju engleskog punk pokreta. U seriji "Igra prijestolja"  2011. godine igrao je lik  Ser Ilyna Paynea.

Wilko Johnson, engleski gitarist, pjevač, tekstopisac i glumac poznat po ulozi u seriji 'Igra prijestolja', preminuo je u 75. godini života. Tužnu vijest na društvenim mrežama objavili su shrvani članovi njegovog benda. 

"Ovo je objava koju nikada nismo željeli objaviti, i činimo to teška srca: Wilko Johnson je umro. Hvala vam što poštujete privatnost obitelji u ovom vrlo tužnom trenutku. Počivao u miru, Wilko Johnson", stoji u objavi na Twitteru ispod koje su se odmah počeli nizati izrazi sućuti.

Inače, Wilko je rođen kao John Peter Wilkinson 12. srpnja 1947. godine. Bio je poznat po svom osebujnom načinu sviranja gitare i imao je izuzetno važnu ulogu u stvaranju engleskog punk pokreta. 

Sedamdesetih godina svirao je s bendom Dr Feelgood, a bio je i član benda Ian Drury and the Blockheads, a potom je osnovao svoj Wilko Johnson Band. 

U seriji "Igra prijestolja"  2011. godine igrao je lik  Ser Ilyna Paynea prvo u gostujućoj ulozi, a zatim se pojavio i u drugoj sezoni serije.

Godinama se borio protiv zloćudnog raka gušterače. Liječnici su mu predviđali samo 10 mjeseci života, no on je bio jači od svoje dijagnoze. 

U travnju 2014. operiran je u bolnici u Cambridgeu. Tada su mu uklonili gušteraču, slezenu, dio želuca kao i tankog i debelog crijeva. U listopadu iste godine na dodjeli nagrada Q obožavateljima je otkrio da više nema karcinom. 

Nastupao je do posljednjeg dana, a nastupe je imao diljem Ujedinjenog Kraljevstva. 

Wilko Johnson at home in Westcliff-on-Sea in January 2012. Material must be credited "The Times/News Licensing" unless otherwise agreed. 100% surcharge if not credited. Online rights need to be cleared separately. Strictly one time use only subject to agreement with News Licensing Photo: Jack Hill/NEWS SYNDICATION
Foto: Jack Hill/NEWS SYNDICATION

VIDEO Jelena Rozga promovirala svoj novi album 'Minut srca mog'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije