Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 96. GODINI

Preminula slavna talijanska glumica Gina Lollobrigida

EXCLUSIVE Gina Lollobrigida poses at a private photoshoot
Foto: FS2/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.01.2023.
u 13:21

Rođena 4. srpnja 1927. u skromnoj obitelji u malome selu Subiaco, u planinskoj regiji Abruzzo u središnjoj Italiji, Lollobrigida je igrala s najvećim svjetskim glumcima, od Franka Sinatre, Seana Conneryja, Marcella Mastroiannija do Humphreya Bogarta

Talijanska glumica Gina Lollobrigida umrla je u 96. godini, izvijestila je novinska agencija ANSA. Lollobrigida se proslavila pedesetih godina prošlog stoljeća kao mediteranski seks-simbol, a nakon što se povukla iz svijeta filma postala je fotografkinja i kiparica.

Rođena 4. srpnja 1927. u skromnoj obitelji u malome selu Subiaco, u planinskoj regiji Abruzzo u središnjoj Italiji, Lollobrigida je igrala s najvećim svjetskim glumcima, od Franka Sinatre, Seana Conneryja, Marcella Mastroiannija do Humphreya Bogarta.

Od pedesetih godina prošlog stoljeća Lollobrigida je glumila u mnogim europskim i američkim filmovima poput "Rimljanke", "Pasjeg života", "Trapeza", "Zvonara crkve Notre Dame" i "Nadmudri đavola". U ovom potonjem Lollobrigida je glumila s Humphreyjem Bogartom. "Prema njoj Marilyn Monroe izgleda kao Shirley Temple", rekao je tada slavni Bogie.

Nakon uspješne karijere u Hollywoodu vratila se u Italiju i tek se povremeno pojavljivala na filmu i televiziji.

“La Lollo” se potom vraća svojim prvim umjetničkim ljubavima, fotografiji i kiparstvu, kojima se potpuno posvetila početkom osamdesetih.

Gina je prije pet godina dobila i svoju zvijezdu na na hollywoodskom Šetalištu slavnih. 

– Što da kažem? Dirnuta sam. Nisam očekivala da ću se nakon toliko mnogo godina ponovo vratiti i biti obasuta tolikom ljubavlju. U Americi su me i inače razmazili. Čak i kada sam snimala prvi film, tretirali su me kao kraljicu. Nikada to neću zaboraviti. Rođena sam u vrijeme kada je film bio stvarno, stvarno moćan. Mnogo više nego danas.  Zvijezde iz onoga doba, uključujući i mene, stekle su trajnu slavu, što me i danas ostavlja u čudu – kazala je tada jedna od najvećih europskih diva. 

VIDEO Fotografije naših glumaca kako kleče postale su hit na Internetu, a zna se i zašto su na koljenima

 

Ključne riječi

Komentara 21

DU
Deleted user
13:46 16.01.2023.

Bila je idol naraštajima djevojaka. Neka joj je laka zemlja. Počivala u miru Božjem.

BE
Berri
13:42 16.01.2023.

Sofia Loren ima 88 godina i odlično izgleda, a Gina Lollobrigida je doživjela lijepe godine. Ne znam u kakvoj je formi Liz Taylor?

Avatar Tombstone
Tombstone
13:39 16.01.2023.

Bila je jedna od najboljih Anette ali ostarila je kao I sve druge. Bez botoxa, fillera, bilo kakvog korektivnog zahvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije