Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenada

Preminula je zagrebačka legenda i simbol kultne Jabuke: Zbogom Packe

Foto: Facebook
1/3
13.05.2021.
u 10:21

Packea niste morali poznavati, on je bio jedan od onih likova za koje biste, kada biste ih vidjeli, negdje u prolazu kroz neki dim, ili na ulici u sitne sate, ili u nekom spotu, s olakšanjem zaključili 'fakat je sve u redu, rock opet ide ovim ulicama'.

Svi koji su redovito izlazili u kultni klub Jabuka dobro su poznavali i zagrebačku legendu Marija Packe Iliča. Sve njegove prijatelje i poznanike je zatekla vijest da je Marijo iznenada preminuo, a vijest o njegovoj smrti stigla je iz kluba kojeg je ovaj roker obožavao. Packe nije bio samo simbol Jabuke, već je Packe bio protagonistom vremena nade u Zagrebu i Hrvatskoj. Odmah tu, rame uz rame, s Majkama, Kojotima, Pipsima, Psihićima, Hladnim pivom, Bože Sačuvajem, Crnim mačkom, Zagreb gori…

Bilo je to vrijeme posljednjeg zamaha rocka u Hrvata kada smo mislili da ponovo može biti bolje. Taj prijelaz stoljeća bio je period rehabilitacije nakon rata u kojem su se pojavili i danas kultni domaći rock bendovi poput Majki čiji će spot za Mene ne zanima Packea predstaviti baš svima, kao i to vrijeme – s bocom žeste, nogom u gipsu, dva komada na balkonu. Ta je scena ostala simbol vremena u kojem smo mislili da možemo, a koje je generaciji rođenoj 70-tih ubrzo i oduzela. Na krilima te energije dogodio se 3. siječanj, sačuvan je Radio 101, no na kraju je, nažalost, sve ostalo iluzijom. GSK Jabuka, klub koji je ostao posljednje utočište teških zvukova i kožnih jakni, s kojim će Marijo Ilić Packe ostati povezan do kraja, i svojeg i Jabuke, ostao je tek kao podsjetnik da su se ta vremena dogodila tek prije nekih 20-tak godina. Packea niste morali poznavati, on je bio jedan od onih likova za koje biste, kada biste ih vidjeli, negdje u prolazu kroz neki dim, ili na ulici u sitne sate, ili u nekom spotu, s olakšanjem zaključili 'fakat je sve u redu, rock opet ide ovim ulicama'.

Svojim izgledom klasičnog rockera, uvijek u kožnoj jakni, odjeven u crno, brade do ramena, bio je savršenom ikonom za bilo koji spot. Eto, kao slučajno, neki dan se iz nekog razloga ponovo počeo kružiti spot za Čudnu šumu Bože sačuvaja, Malehookersa i Klinaca s Ribnjaka. I to vam je to, Bino, Boro, Gobac, Dudo Ivaniš, Kekin, Davorin Bogović, Alen Marin… i Packe s bocom 'pelina' za stolom. To je bilo to vrijeme, danas je vrijeme Karleuše, Rite, Ipe, u kojem instrumenti postoje još samo u orkestrima.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
11:14 13.05.2021.

Pozorno pročitah članak no još uvijek mi nije jasno tko je preminuli . Čime se bavio ? Što je radio ?

Avatar Jopa
Jopa
12:08 13.05.2021.

"Zdrav" život presudio...

CR
Crostorm
12:49 13.05.2021.

R.I..P. Packe legendo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije