Naslovnica Showbiz Estrada

Premijera! Lika Kolorado predstavlja novi singl 'Gospođa'

“Gospođa” je singl kojim Lika Kolorado najavljuje novi album; nakon uspješnog albuma prvijenca “Smiješ zaurlat” koji je izašao u ožujku prošle godine.
12. travnja 2019. u 12:30 0 komentara 706 prikaza
Foto: Zvonimir Ferina
Pogledajte galeriju 1/4

Nakon što je publiku osvojila uspješnim albumom prvijencem “Smiješ zaurlat”; zagrebačka grupa Lika Kolorado predstavlja novi singl “Gospođa” kojim najavljuje drugi studijski album koji bi trebao izaći najesen. Tekst potpisuje Filip Riđički, a glazbu Vanja Senčar.

Uz pomoć fanova Lika Kolorado u novom spotu putuje od New Yorka do Hong Konga!

Depra, ili melankolija, ili bluz, kako god je želiš nazvati, ona dođe. Ne možeš puno o tome osim nadati se da neće dugo ostati i ostaviti ožiljke kad ode. Blesavo je i mrvicu okrutno zvati je depresijom jer od kliničke depresije radiš šalu, iako je „depra” kao takva ušla u žargon neke svakodnevnice. Stoga ajmo je samo nazvati Gospođom, jer sam je tako vizualizirao još u pubertetu. Vidim je kao korpulentnu, veliku, ali svakako finu gospođu staroga gradskoga soja, prava Purgerica, u govoru dominiraju umanjenice, sitni koraci velikih stopala, odjevenu sa stilom, ukusom, kvalitetnim tkaninama suptilnih boja. Ona dođe, bez najave; možeš se boriti da ne uđe, ali ti je bed, ne možeš Gospođu ostavit da čeka na kiši, pred vratima. Pa je pustiš. Pa dominira tvojim mislima, vadi prašinu iz utrobe tepiha van na vidjelo, naglašava neurednosti unutarnjih ti svjetova, nesavršenosti odluka.

 | Autor : Zvonimir Ferina Foto: Zvonimir Ferina

Gazi te tako nekoliko dana, i naučen iskustvom, puštaš je da obavi što mora, i što hoće. Počastiš je čajem i kolačićima i konačno ispratiš do praga, gledaš kako ide, znajući da će se vratiti. Poanta, neka, ako je mora biti, jest da nas Gospođa sve posjeti tu i tamo. Kako se odnosimo prema njoj je na nama. Moja je nekako metoda, kao što obično biva sa danjim nekim rodom, tetka možda, koja ti dođe kvocat da ti je stan neuredan, ili takvo što, da obavi što osjeća da mora, i da ode. Tako je najbezopasnije. Najmanje neuredno. Sve će, kažem, biti okej, sa malo vremena, pa se nadaš da će ti ga svijet dati. Da Gđa ode. A ode. Pa se vrati – objašnjava Filip Riđički otkud inspiracija za novu pjesmu.

 

“Gospođu” prati i videospot koji je sniman po gradu Zagrebu te u Plesnom centru Zagreb, što se idealno uklopilo u priču o osjećaju koji ne poznaje granice i spaja čak i ono nespojivo.
“Moj đir je tvoj đir, samo malo usporen” - rečenica je što se gnjezdi u zadnjim harmonijama pjesme, kao svojevrsni apel vanjskom svijetu da pričeka, koliko može, da se središ, porediš, i vratiš se među žive kad te melankolija posjeti. Svijet je ubrzan, ti stojiš. Planeta se okreće, ti si statičan. Ljudi imaju svoje neke živote, ti spavaš. U tom nekom ruhu – željeli smo se poigrati s hyper-lapseom, tehnikom usporavanja i ubrzavanja snimaka svijeta u pokretu, te umontirati protagoniste koji kroz taj ubrzani svijet šeću i žive usporeno – dok ne prođe, dok se ne vrate u tempo – ističe Filip.

Lika Kolorado Karlovačko RockOff Lika Kolorado: Raduje nas svaka nova pjesma, dobar komentar, dobronamjerna kritika...

 “Gospođa” je singl kojim Lika Kolorado najavljuje novi album; nakon uspješnog albuma prvijenca “Smiješ zaurlat” koji je izašao u ožujku prošle godine. Čini se da se provjerena formula neće puno mijenjati. Ako govorimo o širem žanru rocka, onda smo definitivno i dalje u istom žanru. Teško mi je govoriti o žanru naše glazbe jer tako ne razmišljamo kad je stvaramo. Dosad su nas trpali u različite ladice, od indiea do brit-popa, ovisno o tome kojeg kritičara pitate i ovisno o tome koja pjesma mu se učinila najreprezentativnijom. Pretpostavljam da će tako biti i s novim materijalom – ističe gitarist Vanja Senčar.

Isti žanr, drugi đir. Igramo se, razvijamo, lomimo zvuk, pokušavamo iznenaditi i sebe i publiku, izbjegavati prve lopte a ipak ostati vjerni svom nekom điru i respektirati ramena divova na koje se želimo popeti – dodaje Filip Riđički.

Pogledajte i gdje su i što danas rade dance zvijezde 90-ih.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.