Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SUBOTU U KINU EUROPA

Premijera dokumentarnog filma 'Bijeli put'

Konvoj 'Bijeli put'
Foto: Promo
1/5
27.04.2017.
u 12:16

Dokumentarni film „Bijeli put“ govori o humanitarnom konvoju „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“ koji je organiziran u prosincu 1993. u Hrvatskoj

Premijera dokumentarnog filma „Bijeli put“ Zdenka Jurilja održat će se  u subotu, 29. travnja u kinu Europa u Zagrebu, s početkom u 19.00 sati u organizaciji Udruge Istina, Inicijativa za slobodu, toleranciju i nacionalnu afirmaciju u suorganizaciji s UBH Prsten i Studentskim centrom Zagreb, a pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan do popune kapaciteta dvorane.  

Dokumentarni film „Bijeli put“ govori o humanitarnom konvoju „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“ koji je organiziran u prosincu 1993. u Hrvatskoj, s ciljem dopreme hrane i lijekova u improviziranu ratnu bolnicu u Novoj Biloj koja je bila na izdisaju, a cijeloj Lašvanskoj dolini je prijetila glad. Kraj je bio u potpunom okruženju bošnjačkih postrojbi Armije BiH, a bolnica, koja se nalazila u crkvi, bila je pretrpana ranjenicima koji su počeli umirati zbog nedostatka osnovnih lijekova i medicinske opreme.

U filmu govore: Slobodan Lang, Ante Damjanović, dr. Tihomir Perić, Tihomir Blaškić, Džemal Merdan, Branko Čulo, dr. Ivan Bagarić, dr. Mate Granić, dr. Miro Jakovljević, fra Zoran Livančić, fra Velimir Valjan, fra Iko Skoko,  fra Stipo Karajica, Meri Vlaić, Sally Backer...
Film u trajanju od 79 minuta produkcija Kadar iz Širokog Brijega realizirala je u koprodukciji s HRT-om, BHRT-om i ostalim koproducentima (Vertex, 24 Media, ERO).

 

>>Predstavljena knjiga 'Bijeli put, pobjeda dobra u ratu'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije