Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hollywood u strahu

Razotkriveni - ove poznate osobe sudionici su afere pranja novca

Foto: Reuters,PA,News Syndication/Pixsell
29.06.2017.
u 14:22

Leonardo DiCaprio, Casey Affleck, Miranda Kerr i brojne druge osobe dobivale su poklone od priducenta RIze Aziza koje je on stekao na sumnjiv način...

Afera pranja novca potresa Hollywood jer su u nju upletena brojna celebrity imena. Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese, Christian Bale, Casey Affleck samo je dio poznatih osoba koje su od producenta Rize Aziza dobile poklone ili gotovinu koju je dotični stekao zahvaljujući kriminalnim radnjama.

Uz Aziza u ovoj aferi su glavni krivci i njegov očuh premijer Malezije Najib Razak te Jho Low bivši dečko Mirande Kerr. Zbog ove afere Miranda Kerr je morala vratiti nakit vrijedan 8.1 milijun dolara koji je dobila od malezijskog bogataša, a Leonardo DiCaprio je vratio sva umjetnička djela koja je dobio od Aziza.

Među tim umjetninama je i slika Pabla Picassa vrijedna 3,2 milijuna dolara. Pravnici kažu kako su poznate osobe koje su primile novac od spomenutih osoba u velikoj nevolji ako se dokaže da su znale da su darovi koje su primili stigli u njihove ruke sumnjivim putem. Naime, spomenuti trojac novac je izvlačio iz fonda koji je u Maleziji bio osnovan za poticanje investicijskih projekata te za ekonomski rast Malezije. 

Veliki dio poznatih u Hollywoodu su u strahu jer se boje kako će i njihovo ime isplivati u ovoj aferi. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije