Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAŠA KOSANOVIĆ

Poznati novinar vraća se na HRT nakon što je presuđeno da je dobio nezakonit otkaz

Saša Kosanović
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
14.06.2018.
u 14:55

Objašnjenje vodstva HRT-a bilo je kako Kosanović nije tražio pisano odobrenje HTV-a za rad na projektu izvan matične kuće, no u njegovu obranu stale su brojne kolege koje su tvrdile kako se radilo o čistki, a ne o disciplinskom prekršaju

Saša Kosanović, novinar koji je u travnju 2016. morao otići s HRT-a nakon hajke braniteljskih udruga na film "15 minuta - masakr u Dvoru", sud vraća na posao.

Podsjetimo, objašnjenje vodstva HRT-a bilo je kako Kosanović nije tražio pisano odobrenje HTV-a za rad na projektu izvan matične kuće, no u njegovu obranu stale su brojne kolege koje su tvrdile kako se radilo o čistki, a ne o disciplinskom prekršaju. O presudi o povratku na posao u šaljivom je tonu pisao i sam Kosanović na Facebooku.

- Važna obavijest za sve koji se sjećaju da sam nekada radio u neobičnoj ustanovi, poznatijoj kao HRT, gdje sam, nakon junačke borbe, teško ranjen prilikom probijanja obruča, nakon što su Karamarko i Hasanbegović na mene poslali specijalni odred pod komandom Siniše Laudata i inih. Nakon što je moje tijelo izneseno s ratišta, vjerujući da su etnički motivirani otkazi, hajke i progoni, zapravo protuzakoniti, podnio sam tužbu protiv matične hiže. Dok trepneš okom, malo više od dvije godine kasnije, dobio sam pravomoćnu presudu kojom se HRT-u nalaze da me hitno vrati na posao. O raspletu ove tragikomedije, pokorno ću javljati i dalje - napisao je Kosanović.

Saša Kosanović
1/12
Ključne riječi

Komentara 47

RO
rotuutor
15:16 14.06.2018.

Cetnik se vraca,a Hrvatica protjeruje.Bravo Cetnicka nazovi HTV.

Avatar mrkyyy
mrkyyy
15:13 14.06.2018.

divotica. jedan patološki mrzitelj Hrvatske više na nacionalnoj tv.

SX
sudbina x
15:19 14.06.2018.

HTV je javni servis i tamo bi trebalo srpsku manjinu zaposliti prema reciprocitetu...Na žalost tamo ih ima kao da su oni većina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije