Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško stradao

Bogdanović se i dalje bori za život, prijatelji ga zasuli komentarima podrške: 'On je naš tenk'

Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/7
24.12.2019.
u 13:18

On ima jak organizam koji drži situaciju stabilnom, a kada ga budu polako budili iz kome, znat ćemo više. Aleksandar je apsolutno u sjanom psihofizičkom stanju, najboljem ikada, u punom naponu svoje snage, trenira, bavi se sportom na svakodnevnoj bazi, njegov organizam je toliko snažan i jak da se može opirati bilo čemu – optimistične su, pak, njegove kolege iz osječkog HNK

Osječki glumac Aleksandar Bogdanović (45), na kojega je u subotu navečer na pješakom prijelazu "terencem" naletio 22-godišnjak te pobjegao, ne mareći za čovjeka koji leži na cesti, i dalje je u teškom stanju i u induciranoj komi.

- Pacijent je zaprimljen na Zavod za intenzivnu medicinu, učinjena je hitna dijagnostika te su potvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život. U liječenje su, stoga, uključeni specijalisti neurokirurgije i traumatologije te se nastavlja intenzivno liječenje – priopćili su iz Ravnateljstva KBC-a Osijek.

- On ima jak organizam koji drži situaciju stabilnom, a kada ga budu polako budili iz kome, znat ćemo više. Aleksandar je apsolutno u sjanom psihofizičkom stanju, najboljem ikada, u punom naponu svoje snage, trenira, bavi se sportom na svakodnevnoj bazi, njegov organizam je toliko snažan i jak da se može opirati bilo čemu – optimistične su, pak, njegove kolege iz osječkog HNK, gdje je Bogdanović omiljen, i kao osoba i kao glumac, baš kao i u osječkoj javnosti općenito. Poruke potpore stižu sa svih strana.

- Aco, prijatelju, legendo, drži se! Znam da si jači od toga, da možeš. Uz tebe smo svi mi koji znamo kolika duša stanuje u tvom tijelu... - poručila je književnica Ivana Šojat.

Kada je nastradao gotovo na kućnom pragu, na "zebri" pred zgradom u kojoj živi na Vijencu Ivana Meštrovića, Bogdanović se taman vraćao iz kazališta, gdje je igrao u predstavi "Kabaret Beckett". Doma su ga čekali supruga i sinčić Ian – Lav. Nesreća se, podsjetimo, zbila u subotu oko 22.30 sati u Ulici kneza Trpimira. Nakon naleta na pješaka, 22-godišnji vozač je pobjegao, a policija ga je uhitila sat vremena kasnije, dvije – tri ulice dalje. Pušten je u ponedjeljak, a slijedi mu kaznena prijava.

Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell

Aleksandar Bogdanović rođen je 1974. u Osijeku. Kao dječak, bio je vrhunski tenisač, među najboljim pionirima u Hrvatskoj. Poznato je i kako je, kao teniski trener mlađim uzrastima, jedno kraće vrijeme u Srbiji trenirao i Novaka Đokovića te Anu Ivanović, u njihovim početcima. Okrenuo se glumi, a Akademiju umjetnosti završio je u Novom Sadu. U rodni grad vratio se 2011., nakon 20 godina, i od tada je neizostavan član dramskog ansambla osječkog HNK. Glumio je i u "Vitezu slavonske ravni" uz rame Nives Celzijus, u njezinom debiju na kazališnim daskama. Okušao se i na malim ekranima, među ostalim i u serijama "Larin izbor" i "Novine".

- Upravo priprema glavnu ulogu u "Školi za žene", u kojoj je pokazivao svu svoju snagu i fizičku spremnost koju sigurno koristi u ovim trnutcima da bude otporan na ovo što ga je snašlo. On je stvarno naš tenk, a tenk može svašta – zaključuju osječki kazalištarci.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar patkovic
patkovic
14:11 24.12.2019.

izgleda je mali nečiji sin , meni su htjeli kvalificirati izuzetno teške ozljede a čovjek doša svjestan u bolnicu , skrivio prometnu pa je htjeo zamračiti izjavom da je pao sa ljestava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije