Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Previše je osuda

Poznata glumica postaje i modna dizajnerica i upušta se u rat s modnom industrijom

Foto: Instagram
1/6
10.04.2021.
u 23:00

Lena Dunham želi promijeniti percepciju o ženama koje nemaju tjelesne proporcije prema standardnima modne industrije i s modnim brendom 11 Honoré je osmislila pet modnih komada.

U svojoj biografiji, otkako se prije deset godina pojavila na umjetničkoj sceni, Lena Dunham je uz svoje ime upisala redateljski, glumački, producentski i spisateljski rad, a Time ju je 2013. godine uvrstio na listu 100 najutjecajnijih osoba te godine. Lena je bila djevojka s naslovnice Vogue magazina, ali su isto tako je bile predmet izrugivanja na društvenim mrežama i puno toga se u njezinom životu događalo proteklih godina i Lena je uvijek otvoreno govorila o svojim zdravstvenim problemima te kilogramima. Zato ne iznenađuje činjenica da je Lena odlučila u svoj CV upisati i zanimanje modne dizajnerice, jer to je posao kojem se posvetila intenzivno u zadnje vrijeme i kojim je odlučila objaviti rat modnoj industriji u kojoj više ni mjere 90-60-90 nisu standard i obline više ne predstavljaju ženstvenost nego su predmet kritike.

Lena želi stati na kraj tome i promijeniti percepciju o ženama koje nemaju tjelesne proporcije prema standardnima modne industrije i s modnim brendom 11 Honoré Dunham je osmislila pet modnih komada: haljinu, majicu, sako, suknju i bluzu, a prošle godine i sama je imala debi na modnoj pisti kada je na London Fashion Weeku bila model brenda 16Arlington.  - Previše je osuda vezanih za veća tijela i mislim da je jedna od njih da su krupnije žene gluplje. Odustala sam od ideje da impresioniram ljude i ova odjeća koju sam dizajnirala nastala je iz mog iskustva i odgovor je na mnoge prozivke temeljene na fizičkom izgledu - objasnila je Dunham. Otkrila je i zašto se odlučila da u ovoj kolekciji stavi naglasak na poslovni stil koji je tijekom pandemije izgubio pomalo svoj smisao jer velika većina radi od kuće i svi su se tijekom zadnjih godinu dana bacili u kreiranje trenirki.

- Ako mršava djevojka nosi trenirku, to je nekako slatko, kao da želi svima reći; joj danas mi nije baš dobar dano‘. Ali ako punija djevojka nosi ležerniju odjeću ljudi obično kažu: ‘Odabrala si životni stil u kojem odustaješ‘. To što svijet deseksualizira i dehumanizira osobe punije građe ne znači da mi prestajemo voljeti odjeću ili da mi ne želimo svoj jedinstveni modni stil - poručila je Lena. 

Pogledajte kako je nogometaš Bruno Petković reagirao kad je ispred rodilišta ugledao fotoreportere

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije