Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SHAKIRA

Pop zvijezda optužena za utaju poreza u Španjolskoj

shakira
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
15.12.2018.
u 10:50

Shakira je s Bahama u Barcelonu preselila 2015. godine budući da tamo živi njen partner, nogometaš Gerard Piqué, s kojim ima dva sina. No, tužitelji su ustvrdili kako je pjevačica u Barceloni živjela i između 2012. i 2014. godine, pa bi trebala platiti i porez za te godine boravka u glavnog radu Katalonije.

Španjolski tužitelji optužili su kolumbijsku pjevačicu Shakiru za izbjegavanje plaćanja poreza od čak 14,5 milijuna eura, budući da je prijavila kako živi na Bahamima, a u stvari joj je prebivalište u Kataloniji, piše Guradian. 

Shakira je s Bahama u Barcelonu preselila 2015. godine budući da tamo živi njen partner, nogometaš Gerard Piqué, s kojim ima dva sina. No, tužitelji su ustvrdili kako je pjevačica u Barceloni živjela i između 2012. i 2014. godine, pa bi trebala platiti i porez za te godine boravka u glavnog radu Katalonije. Na sudu je sada da odredi ima li elemenata za suđenje pop zvijezdi. Shakirini predstavnici kazali su kako nemaju komentara.

Podsjetimo, Shakira se pojavila lani u Rajskim papirima, dokumentima koji dokazuju umiješanost brojnih političara, poduzetnika i osoba iz javnog života u novčane nepraivilnosti, pranje novca ili utaje poreza preko offshore tvrtki sa sjedištima u tzv. poreznim oazama. Upravo je tamo prvi put i objavljeno kako je Shakira tvrdila da živi na Bahamima dok je bila u Barceloni.

Dobitnica Grammyja tako je posljednja u nizu zvijezda koje su optužene za utaju poreza. Prije dvije godine krivim je proglašen Lionel Messi, a ove je godine Christiano Ronaldo morao platiti čak 19 milijuna dolara kazne. 

Pogledajte video: Estradnjaci koji su postali duhovnjaci

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije