Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokrenuta prijava

Policija uhitila mladića koji je radiju zbog pjesme Vinka Coce poručio: Još jednom i redakcija ide u zrak

Foto: PIXSELL
1/6
30.03.2021.
u 20:40

Podsjetimo, prošlog četvrtka glazbena urednica HRT-ovog Radija Rijeke je u eter pustila pjesmu Vinka Coce 'Kada umrem umotan u bilo', a čini se da je upravo neslužbena himna Hajduka izazvala bijes mnogih slušatelja.

Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je HND-u da je protiv 22-godišnjeg hrvatskog državljanina podignuta kaznena prijava zbog prijetnji upućenih zaposlenicima Radio Rijeke. 

22- godišnjak je nakon provedenog krim istraživanja kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje i predan pritvorskom nadzorniku, izvjesila je PU primorsko goranska u odgovoru HND-u.

Podsjetimo, prošlog četvrtka glazbena urednica HRT-ovog Radija Rijeke je u eter pustila pjesmu Vinka Coce 'Kada umrem umotan u bilo', a čini se da je upravo neslužbena himna Hajduka izazvala bijes mnogih slušatelja. Naime, novinari na spomenutom radiju poslije toga su dobili prijetnju jednog slušatelja, a o svemu se oglasilo i Hrvatsko novinarsko društvo te predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever.

- Čujem li još jednu, samo jednu tovarsku pjesmu koja mi se ne sviđa (da pjeva o maslini, kamenu ii da veliča Dalmaciju), na*ebat ćete. I to gadno. Jedan krivi potez, jedna kriva pjesma i cijela radio Rijeka ide u zrak skupa s redakcijom koja se tada nađe u smjeni. Ne šalim se, ovo je otvorena prijetnja. Pamet u glavu - dio je uznemirujućeg pisma i otvorene prijetnje novinarima Radija Rijeke.

Ubrzo je nakon svega stigla i isprika voditelja emisije Tužibaba, Jose Krmpotića, a na nju se posebno osvrnuo HND. - Jedna puštena pjesma donijela je toliko mailova koliko ih nismo dobili ni u najboljim danima. Potpuni promašaj u našem programu, nažalost. Znam da vam ni naše isprike neće puno značiti, odabrala je pogrešnog Cocu i mi smo stali tu da nas popljujete koliko želite, nekad čovjek greške mora priznati - rekao je Krmpotić u eter, a HND se izjasnio da osuđuje sramotni istup voditelja Radija Rijeke. - Povod prijetnjama bio je puštanje pjesme Vinka Coce „Kada umrem umotan u bilo“, jednoj od popularnih navijačkih pjesama HNK Hajduk . Nakon toga uslijedila je lavina uvreda i prijetnji, posebno prema kolegici, glazbenoj urednici koja je pjesmu pustila u eter. HND joj pruža punu podršku. Nema opravdanja za ovakve sramotne uvrede i neprihvatljive prijetnje bez obzira na to je li netko puštanje ove pjesme, posebice navijači HNK Rijeke, shvatio kao svojevrsnu provokaciju. Ponavljamo, HR Radio Rijeka dio je mreže HRT-a kojeg plaćaju svi građani RH - izrazili su podršku kolegici s Radija te osudili Krmpotića.

- Ono što držimo posebno sramotnim jest ponašanje voditelja emisije Radio Rijeke „Tužibaba“, Jose Krmpotića, koji u programu uživo, umjesto da od izljeva bijesa i uvreda obrani prozvanu kolegicu koja je pustila pjesmu Vinka Coce, podilazi masi, te ju je uz ostalo dodatno omalovažavao riječima: „Cura je pogriješila. Njoj vam ni na kraj pameti nije bilo provocirati jer jadna ne zna što se u toj pjesmi pjeva. Ne da ju opravdavam, ona je htjela pustiti nešto od Coce i ne da je promašila nego je promašila za cijeli život. Ja ljude razumijem, ljudi su, blago rečeno „popi*dili“ i to su tako i izrazili. I da je barem netko od ekipe reagirao prije ne bismo imali to što imamo“. Kako je puštanje pjesme voditelj emisije okvalificirao „ incidentom“, HND postavlja pitanje kojom je to uređivačkom politikom određeno koje su pjesme zabranjene, odnosno čije se eventualno emitiranje, kao u ovom slučaju, tretira kao incident - naveo je HND.

VIDEO>> Ante Radonić: Još nema znaka koji bi potvrdio postojanje neke civilizacije u svemiru

Ključne riječi

Komentara 6

GE
genex
23:08 30.03.2021.

ime i prezime, molim.

K0
Konjina2.0
22:10 30.03.2021.

Uredniku otkaz, voditeljici povišica zbog uzrokovane psihičke boli, a manijaku mjesec dana pržuna i novčana kazna.

LL
lijepa_li si
21:16 30.03.2021.

jeli preko vikenda išao da se "vakciniše" u svakom slučaju najoštrije sankcionirat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije