Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Pogledajte spot za pjesmu 'Dio svemira' benda Ludwig

ludwig
Foto: Promo foto National Geographic
1/2
23.02.2015.
u 19:00

Odluka o novom bendu, naziva Ludwig, proizašla je iz dugogodišnje suradnje dvojice glazbenika, kantautora i producenata, Stjepana Markovića i Ivana Škunce.

Na hrvatsku glazbenu scenu dolazi novi bend, koji čini se, našem estradnom nebu baš nedostaje. Odluka o novom bendu, naziva Ludwig, proizašla je iz dugogodišnje suradnje dvojice glazbenika, kantautora i producenata, Stjepana Markovića i Ivana Škunce

U suradnji s renomiranim glazbenicima i instrumentalistima, ovaj dvojac započeo je s autorskim radom koji prikazuje njihov glazbeni izričaj. Direktan i moderan zvuk s hrabrim producentskim iskorakom može se osjetiti u njihovom prvom singlu 'Dio svemira', a pravac kojem teže odudara trenutnoj glazbenoj sceni u Hrvatskoj. Osvježenje u radijskom i televizijskom prostoru idejom, zvukom, slikom, tekstom i emocijom prepoznat ćete od prvih taktova prvog singla, kao i u mnogim drugima koji slijede.

- Mnogi kažu da ona iskrena glazba nastaje spontano. Mobitel ti je ispunjen snimkama iz auta dok čekaš zeleno, ili dok pjevušiš u hodu prolazeći pored buke zagrebačkih tramvaja. Tekstovi se pišu na režijama za prošli mjesec, računima iz zadimljenog kafića, bilo čemu papirnatom iz džepa kaputa. Ivan Škunca i ja odlučili smo upravo te ideje prikazati kroz autorski rad i ponuditi jedan drugačiji i moderniji pristup glazbi. Uz uzore poput Ryana Teddera, Marc Ronsona, Greg Kurstina, te naginjući brit-popu, igrajući se aranžmanima i produkcijom, želja je zvukom se istaknuti od ostatka scene. 'Dio svemira' je jedna od tih pjesama, u koju vjeruješ, za koju znaš da je drugačija od ostalih, i nije ti bitno ničije drugo mišljenje. Nadam se da će publika prepoznati upravo naš smjer i put kojem težimo, i glazbu koju volimo i živimo - rekao je pjevač benda Stjepan Marković.

- Glazba je moj život. Još kad sam kao klinac, po prvi puta uzeo tatinu gitaru, starci su shvatili da ipak ništa od nogometa. Pjesme sam počeo pisati i skladati još u osnovnoj školi, a moje glazbeno odrastanje vezano je uz tatinu kolekciju ploča: od Beatles-a i Stones-a do pojave CD-a. Glazba u meni nikad ne spava. Moje skladateljsko i producentsko sazrijevanje obilježeno je kroz razne projekte koji su prošli kroz moj studio posljednjih šest godina. U Stjepanu sam našao dobrog prijatelja i suradnika s kojim sve te ideje mogu pretočiti u jedan moderan glazbeni stil za koji mislim da će biti pravo osvježenje na našoj glazbenoj sceni. Tako je nastao Ludwig - rekao je Ivan Škunca.

>>Manntra objavila spot za novi singl 'Put'

>>Pogledajte spot za singl "Pjesma za dvoje" grupe Flyer

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije