Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi objavljujemo

Pogledajte ekskluzivne fotografije sa snimanja serije 'Nestali' Joška Lokasa

17.05.2019.
u 16:38

Uoči početka snimanja serije 'Nestali' o periodu desetak dana pred vojno redarstvenu akciju Oluja odrađene su probe s glumcima na području cijele Zadarske županije.

Mini serija "Nestali" koju ćemo pratiti na HRT-u je projekt od četiri epizode u trajanju od 52 minute po epizodi, a radnja je smještena deset dana pred vojno redarstvenu akciju "Oluja" kada se šestorica vojnika HV-a nađu iza neprijateljskih linija, odnosno na okupiranom teritoriju tzv. SAO Krajine.

Danas su u Paljuvu, konkretno Baždarićima odrađene probe s glumcima Goranom Navojcem, Alanom Katićem i Markom Cindrićem uz redatelja Kristijana Milića, Gorana Rukavinu i Mirka Pivčevića.

Glavni glumci su Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Filip Križan, Marko Cindrić i Vedran Živolić, a glavna ženska uloga pripala je Sandri Lončarić. Snimanje će se odvijati podno Velebita, na samom Velebitu i u mjestima poput Ražanca, Novigrada, Paljuva, a autor i scenarist Joško Lokas rekao nam je kako je set vrlo naporan jer je cijela radnja serije smještena u eksterijer. Inače, nagrađivani redatelj Kristijan Milić iza sebe ima nekoliko filmova na temu Domovinskog rata (Živi i mrtvi, Broj 55), a cijela ideja serije nastala je još 2010. godine kada je Lokas prikupio dovoljno materijala o ratnim zbivanjima u Hrvatskoj iz perspektive 'običnih malih ljudi' koji su iznijeli rat u Hrvatskoj.

- Slušajući priče preživjelih, po meni istinskih heroja Domovinskog rata i način na koji su živjeli ratni period inspirirao me je da ispričamo jednu nadam se drugačiju priču od dosadašnjih - rekao je Lokas za Večernji.

Serija nastaje u suradnji s HRT-om jer je originalna ideja i scenarij pobjedio na javnom pozivu HRT-a 2018. godine.

Pogledajte koji su glumci i voditelji poginuli tijekom snimanja.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
17:28 17.05.2019.

Je li to on iz vlastitog iskustva ?

NI
nirovad
20:27 17.05.2019.

mala sugestija, uniforme su prenove i ispeglane. malo ih zgužvajte i izbljedite. podržavam snimanje serije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije