Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najpoželjniji neženja

Počinje desetodnevno slavlje: Princ s Bruneja ženi se djevojkom čiji su korijeni iz Hrvatske

Foto: profimedia
1/4
08.01.2024.
u 15:05

Princ Mateen podijelio je nedavno fotografiju sebe i svoje buduće mladenke sa svojih više od 2,4 milijuna pratitelja na Instagramu, uz natpis: "Želim vam sve najbolje u 2024. godini"

Bruneji se pripremaju za jedno od najvećih vjenčanja u posljednje vrijeme. Princ Abdul Mateen (32), sin sultana od Bruneja, vjenčat će se s dugogodišnjom djevojkom Anishom Isom Kalebić (29) na desetodnevnoj ceremoniji koja počinje u nedjelju. Njihove zaruke sultan je objavio u listopadu, a na Novu godinu princ Mateen podijelio je fotografiju sebe i svoje buduće mladenke na svojem profilu na Insagramu koji prati više od 2,4 milijuna ljudi, uz natpis: "Želim vam sve najbolje u 2024. godini."

Na fotografiji princ Mateen nosi plavo odijelo, a nasmijana Anisha stoji pokraj njega u elegantnom odijelu, a na ruci joj blista dijamantni zaručnički prsten. Proslave u sljedećih nekoliko dana uključivat će tradicionalne islamske ceremonije, glazbene nastupe i blještavi banket, uz nazočnost vrhunskih međunarodnih gostiju, a priča se da će na popisu biti britanski princ i princeza od Walesa, kao i jordanski prijestolonasljednik Hussein i princeza Rajwa, prenosi Thenationalnews.com.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateen (@tmski)

 

VEZANI ČLANCI

Jedan od najpoželjnijih neženja u jugoistočnoj Aziji, princ Mateen četvrti je sin i deseto dijete Haji Hassanala Bolkiaha od Bruneja, sultana i premijera Bruneja, i njegove bivše supruge Puan Hajah Mariam binti Haji Abdul Aziz.

On je šesti u redu za prijestolje, ali prati svog oca na brojnim državničkim putovanjima diljem svijeta. Princ Mateen diplomirao je međunarodnu politiku na King's Collegeu u Londonu i trenutačno je pilot helikoptera u Kraljevskim zračnim snagama Bruneja, gdje ima čin bojnika. Kao vješt igrač pola, također je predstavljao svoju naciju 2017. i 2019. na Igrama jugoistočne Azije.

Lijepa Anisha kći je Ivice Kalebića koji je rođen u Zagrebu, a njezini djed i baka rodom su iz Dalmacije. Naime, kako je ovaj portal doznao, Anishin otac kao mladić zbog ljubavi se preselio u London. Ta ljubav nije potrajala, a Ivica se potom zaljubio u Brunejku Meriem, kćer sultanove desne ruke i bivšeg brunejskog ministra vanjskih poslova Pehina Datuka Ise. S njom je dobio više djece, među kojima i kćer Anishu.  

VIDEO Tko je tajanstvena supruga omiljenog voditelja? Upoznali su se na HRT-u, a ona izbjegava medije

Komentara 10

MA
marli
17:03 08.01.2024.

Život u zlatnom kavezu vs. sloboda

Avatar Moodleen
Moodleen
15:12 08.01.2024.

A vjenčanje bude u crkvi ili džamiji?

BR
Brankko
17:45 08.01.2024.

Malo gramatike: nije množina "Bruneji" i nije to nikakav skup otoka ili nešto takvo, dakle nije princ "s Bruneja", nije "Bruneji se pripremaju". -- To je jednina, Brunej, ime kao Matej, Andrej. To je princ IZ Bruneja, Brunej se pripremA. Brunej je po površini desetak puta manji od Hrvatske, i slično ima stanovnika 9-10 puta manje nego Hrvatska. Ima obalu, a na kopnu (na velikom otoku Borneu) "okružen" je Malajzijom (Malezijom). -- U enciklopedijama (enciklopedija.hr, hr.wikipedia) jasno se to ime upotrebljava kao jedninska riječ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije