Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA PROKURATIVAMA

Održana finalna večer Splitskog festivala: 'Izrazito smo zadovoljni odazivom publike'

Splitski festival
Foto: HRT/Screenshot
1/9
10.07.2021.
u 22:02

- Izrazito sam zadovoljan odazivom ovih par dana, vidim upravo kako mi se čini najveći red u povijesti festivala pred ulazom, a to je zato i što poštujemo sve epidemiološke mjere. Evo, ljestvicu smo postavili dosta visoko s ovim programom pa se nadam da ce tako biri i iducih godina, kazao je direktor festivala Tomislav Mrduljaš

Na splitskim Prokurativama održana je finalna večer 61. po redu Splitskog festivala, na kojem ove godine nastupa 25 izvođača.

Nastupaju Mia Dimšić, Alka Vujica, Neno Belan, Tomislav Bralić s klapom Intrade, Giuliano, Ibrica Jusić, Cambi, Dražen Zečić, Tedi Spalato, Lorena, Domenica i mnogi drugi, a kao i uvijek, sve njih prati veliki festivalski orkestar kojim ravnaju Joško Banov i Josip Cvitanović.

Splitski festival
1/15

Festivalskim programom ove nas godine vode Doris Pinčić, Jelena Lešić i Duško Ćurlić.

- Maksimalno smo se potrudili da ove godine nakon pandemije ovo bude baš ono pravo jer su izvođači željni nastupa, a publika događanja. Zato smo ove godine napravili jednu novu gradsku manifestaciju, festivalski šušur na rivi i po gradu, kazao je direktor festivala Tomislav Mrduljaš koji nam je prije početka festivala rekao kako je zadovoljan posjetom.

- Izrazito sam zadovoljan odazivom ovih par dana, vidim upravo kako mi se čini najveći red u povijesti festivala pred ulazom, a to je zato i što poštujemo sve epidemiološke mjere. Evo, ljestvicu smo postavili dosta visoko s ovim programom pa se nadam da ce tako biri i iducih godina, istaknuo je.

Podsjetimo, ovogodišnji je festival počeo u četvrtak 8. srpnja ekskluzivnim koncertom dive hrvatske glazbene scene Doris Dragović. Sinoć je na rasporedu bila Retrospektivna večer najvećih hitova, i to četiri najpoznatija splitska autora Zdenka Runjića, Ljube Stipišića, Jakova Gotovca i Ive Tijardovića. Pjesme su dobile moderne aranžmane uz orkestar kojim su ravnali maestro Joško Banov i Tonči Ćićerić. Program su vodili Doris Pinčić i Duško Ćurlić, a u publici su uz direktora festivala sjedili i splitski gradonačelnik Ivica Puljak sa suprugom Marijanom. Na Prokurativama su nastupili Damir Kedžo, Alen Nižetić, Tedi Spalato, Goran Karan, Neno Belan, Tomislav Bralić, operna prvakinja HNK Split Terezija Kusanović, klapa Iskon, kao i mlade snage Lorena, Gina, Antonija Dora Pleško i drugi.

VIDEO: Severina više ne prati Igora na Instagramu, a on je obrisao sve zajedničke fotografije

 
Ključne riječi

Komentara 5

BE
bezvrijedanyugodinar
23:44 10.07.2021.

Ipak je Doris najavila svog bivšeg, a jućer ste se raspisali da je tražil da ga drugi najave

IM
Immanuell
08:52 11.07.2021.

Lijepo je da se taj festival još uvijek održava. Samo, kompozicije bi mogle biti i bolje.

HR
hrvat123
06:41 11.07.2021.

i tko je pobjedil ? ja gledal neko vrijeme ali to je bio toliko lose bas sve da nisam izdrzao gledat do kraja jer kad sam vidio onog starog Jusica,Alku ali i sve ostale pa toliko je to sve bilo lose da bi ih neka nekadasnja seoska lupitva nadmasila bas u svemu, ovo je dno dna bez ikakove vrijednosti i kladim se da se niko vise ne sjeca bilo koje tako zvane melodije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije