Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokantno priznanje

Prvi put progovorila o despotskom djetinjstvu: Odrasla sam u kultu

glenn close
Foto: Vince Flores/Press Association/PIXSELL
1/6
16.10.2014.
u 10:49

Glenn Close od sedme do 22 godine provela je u kultu Moral Re-Armament nakon što je njenog oca očarala ta konzervativna religiozna zajednica

Poznata hollywoodska glumica Glenn Close prvi je put progovorila o nepoznatim detaljima svog djetinjstva i despotskog odgajanja koje je proživjela.

Close je odrasla u kultu, nakon što se njena obitelj pridružila konzervativnoj religioznoj zajednici kada je imala sedam godina. Uspjela ju je napustiti kada je imala 22 godine, no traume su je još dugo pratile.

– Godinama nisam vjerovala svom sudu jer su sva moja uvjerenja bila nametnuta – kaže 67-godišnja glumica.

Njenog pokojnog oca dr. Williama Taliaferro Closea očarala je religiozna zajednica Moral Re-Armament, a nakon što je odlučio obitelj preseliti u Švicarsku, gdje je Moral Re-Armament imao središte, Glenn Close prekinula je sve odnose s obitelji.

– Ništa niste smjeli raditi samostalno i stalno su vas činili da se osjećate krivo oko bilo kakve želje koja bi bila proglašena neprirodnom. Ako vam netko od sedme godine govori što da mislite, kako da se ponašate i što smijete reći, to na vas ima golem utjecaj – objašnjava Glenn Close.

Foto: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL

Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL

Iako ne otkriva detalje napuštanja kulta, kaže kako nije imala nikakvu podršku, ali je uspjela.

– Godinama sam imala traumatične snove jer nisam išla kod psihijatra. Uvijek sam osjećala da je moja psiha "zalijepljena selotejpom", što je za glumca dobro – otkriva glumica koju mnogi smatraju jednom od najboljih, a iako je za nagradu Oscar bila nominirana čak šest puta, još uvijek nije osvojila prestižnu nagradu.

Dodaje kako je s godinama oprostila ocu.

– Uvijek sam vjerovala, da život radi na takav način da teret oprosta leži na djetetu – zaključuje glumica koja je s bivšim partnerom Johnom Starkeom dobila kćer Annie, koja danas ima 26 godina.

>>Glenn Close izabrana da u filmu utjelovi Susan Boyle

Komentara 2

AP
Apatrid
13:31 16.10.2014.

Ima ona jos mnogo da glumi, sjajna glumica i vrhunski karakter.

ZA
zahira45
13:57 16.10.2014.

Sjajna glumica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije