Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najstroži član žirija 'Plesa sa zvijezdama'

'Plesati sam počeo sa 6 godina zbog susjede, htio sam biti liječnik, a zbog plesa sam diplomirao agronomiju'

Foto: Nova TV
1/6
21.03.2022.
u 08:00

Marko Ciboci iz tjedna u tjedan uz Igora Barberića, Larisu Lipovac Navojec i Franku Batelić ocjenjuje zvijezde i njihove plesne partnere. Već u prvoj emisiji dobio je titulu najstrožeg člana žirija, no njemu to ne predstavlja problem.

U svojoj profesionalnoj plesačkoj karijeri Marko Ciboci (40) nanizao je više od 800 medalja, proputovao je gotovo cijeli svijet, sudio na brojnim svjetskim plesnim manifestacijama, a iako je njegovo ime itekako cijenjeno u plesnim krugovima, široj javnosti ovaj je Zagrepčanin postao poznat tek nedavno nakon što je prihvatio angažman u zabavno-plesnom showu "Ples sa zvijezdama" u kojem iz tjedna u tjedan uz Igora Barberića, Larisu Lipovac Navojec i Franku Batelić ocjenjuje zvijezde i njihove plesne partnere. Već u prvoj emisiji dobio je titulu najstrožeg člana žirija, no njemu to ne predstavlja problem.

Foto: Nova TV


– Ja se nadam da moje komentare nitko ne doživljava na osobnoj razini već da ih koriste kao konstruktivne kritike. Svatko reagira na drukčiji način, netko se motivira na pohvale, netko na pokude, ja produciram ovo drugo – govori nam kroz smijeh Ciboci.

Iako ne želi izdvajati osobne favorite, ističe da su ga svi kandidati iznenadili trudom koji ulažu u savladavanje plesnih pokreta.

– Normalno je da netko usvaja informacije brže od drugih, no zato je disciplina važnija od talenta – govori Marko koji se plesom bavi više od 30 godina. Sve je započelo sasvim slučajno nakon što je kao šestogodišnjak krenuo u Školu za ritmiku i balet samo zato što mu se svidjela susjeda koja je također kretala u plesnu školu. – Susjeda je vrlo brzo prestala, a ja sam evo, nastavio. Dakle, motivacija je bitna – smije se Marko koji se nikada, pa čak ni u formativnim godinama, nije osvrtao na podrugljive komentare poput onih da ples nije za muškarce.

Foto: Nova TV


– Moram priznati da sam već od malih nogu znao što želim i nisam mario ni za kakve komentare, nekada je bilo dobrih, a nekada loših trenutaka, no ako se meni svidi neki cilj, onda komentare uopće i ne čujem. Reklo bi se da sam tvrdoglav – ističe međunarodni plesni sudac koji je jedan od prvih profesionalnih angažmana dobio u spotu Vlatke Pokos.

– Moram priznati da je spot u kojem smo plesali za Vlatku bilo ujedno i moje prvo iskustvo s kamerama i sjećam se i dandanas da mi se, tada vrlo sramežljivome, jako svidjelo to iskustvo i želio sam nastaviti s time – govori Marko koji se može pohvaliti i diplomom Agronomskog fakulteta na kojem je magistrirao hortikulturu.

– Pri upisu na fakultet prošao sam na agronomiji i na medicini, no vrlo brzo sam shvatio, ako se želim nastaviti baviti plesom, da uz medicinu to neće biti moguće, a uz agronomiju bi ipak bilo moguće, tim više jer mi je fakultet doslovce 10 minuta pješice od kuće. K agronomiji me privukla mogućnost kreiranja i dizajniranja te procesi u prirodi koji dovode do različitih morfoloških i fizioloških procesa – kaže Marko koji nikada nije službeno radio u struci. – Nikad nisam radio ni za koga u hortikulturi već bih odradio par projekata za prijatelje u Engleskoj i Americi, a kod kuće odlazim u vrt kada se želim relaksirati od svakodnevice – ističe Ciboci. Velika strast su mu i putovanja na kojima uvijek nastoji spojiti ugodno s korisnim. I dandanas poslovno je vezan uz Aziju i Ameriku, zemlje koje su njegova glavna područja rada i kreativnosti.

– Volim putovati, ali nikada nisam volio biti negdje usidren, živio sam određeno vrijeme u Londonu i na Floridi, no dinamika posla me uvijek tjerala na promjenu lokacije. Volim se vratiti u Zagreb posjetiti obitelj i krenuti dalje – iskren je Marko. Zbog angažmana na ''Plesu sa zvijezdama'' idućih mjeseci Zagreb će mu biti glavna destinacija, a u slobodno vrijeme bavi se i projektima na nivou Europskog plesnog vijeća i Nacionalnog plesnog vijeća Hrvatske, čiji je predsjednik. Osim poslovnim uspjesima, Marko pažnju privlači i fizičkim izgledom. – Veliki sam pobornik konstantnog napretka u životu, kako na fizičkom tako i na psihičkom i spiritualnom polju. Imam veliku potrebu uvijek unapređivati, graditi i učiti, a za fizički izgled mogu zahvaliti samo tati i mami – zaključuje Marko Ciboci.

VIDEO: Ovo su najbolji trenuci s Večernjakove ruže

 

 

Komentara 4

MA
mare0801
06:59 22.03.2022.

Gospodin, profesionalac, samouvjeren i odmjeren, supercool lik.....

DE
Demigodessnixie
10:40 21.03.2022.

Muskarac sa stavom i spreman reci sto misli, a ZNA sto govori - nista nije vise sexy

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:37 21.03.2022.

Marko ima vrlo profesionalan odnos, bez prenemaganja i lažnog dodvoravanja. Reklo bi se pravedan i strog. Za pohvalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije