Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka ga još suđenja

Pjevač R. Kelly osuđen je na 30 godina zatvora: Proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje žena i djece

FILE PHOTO: Grammy-winning R&B star R. Kelly leaves the Cook County courthouse in Chicago
Foto: KAMIL KRZACZYNSKI/REUTERS
1/4
29.06.2022.
u 21:32

Tužitelji su naveli kako je koristio svoju popularnost i novac kako bi sustavno "vrebao djecu i mlade žene za vlastiti seksualni užitak"

R&B zvijezda R. Kelly(55) osuđena je na 30 godina zatvora i proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje žena i djece. Sutkinja Ann M. Donnelly izrekla je Kellyjevu kaznu u srijedu, unatoč zahtjevu njegovih branitelja da ga se osudi na samo 10 godina zatvora. Kelly je saznao svoju sudbinu nakon što su njegove žrtve, kroz suze na sudu opisale kako ih je napao i na koji je način zavodio svoje obožavateljice. Devet žena i dva muškarca opisali su detaljno kakav pakao su prolazili i kako ih je Kelly seksualno zlostavljao i ponižavao.

Tijekom suđenja žrtve i drugi svjedoci Kellyjevih zločina su svjedočili kako je pjevač trgovao ženama među američkim državama, a u tome je imao i pomoć od svojih brojnih suradnika. Žrtve su navele i kako su neke od njih bilo maloljetne kada ih je Kelly zatočio i morale su udovoljiti njegovim perverznim željama. 

Tužitelji su naveli kako je koristio svoju popularnost i novac kako bi sustavno "vrebao djecu i mlade žene za vlastiti seksualni užitak". U sudskim dokumentima njegovi odvjetnici su naveli kako blažu kaznu zahrtijevaju  jer je pjevač imao traumatično djetinjstvo koje je uključivalo teško, dugotrajno seksualno zlostavljanje u djetinjstvu, siromaštvo i nasilje.

Ovo nije kraj sudskim procesima koji se vode protiv nekada popularnog glazbenika. Još uvijek mu se predstoji suđenje u Chicagu zbog optužbi za dječju pornografiju i ometanje pravde. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar southman
southman
21:40 29.06.2022.

Dođi u Split i kandidiraj se za gradonačelnika.

TR
tratincica68
01:31 30.06.2022.

Da je zna sta ga ceka.moga je kidnit u bosnu i zivit ko slobodan covik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije