Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu uspjeli

Pitanje za 64.000 kn bilo je preteško za čak dva natjecatelja u Milijunašu. Biste li vi znali odgovore?

Foto: HRT
1/3
26.11.2021.
u 09:30

Ivan Kokot s lakoćom je došao do 8. pitanja gdje je zapeo te zatražio pomoć znalaca jer nije znao što je, prema mišljenju mnogih, Nijemcima pomoglo da 1954. ostvare "čudo u Bernu". Kopačke, štitnici, znojnici ili dresovi?

Pitanje za 64.000 kuna presudilo je čak dvojici natjecatelja u megapopularnom kvizu Tko želi biti milijunaš? koji se prikazuje na HRT-u. Naime, iako su Ivan Kokot iz Korenice i Leo Košuta iz Zagreba uspješno prešli drugi prag, obojica nisu znala ponuditi točne odgovore na 11. pitanje. 

Ivan Kokot s lakoćom je došao do 8. pitanja gdje je zapeo te zatražio pomoć znalaca jer nije znao što je, prema mišljenju mnogih,  Nijemcima pomoglo da 1954. ostvare "čudo u Bernu". Kopačke, štitnici, znojnici ili dresovi?

Znalac Bruno pomogao mu je te kazao kako je riječ o kopačkama. Na sljedećem pitanju iskoristio je džoker 'zovi', jer nije znao ima li kineska slagalica tangram najviše kvadrata, pravokutnika, trokuta ili rombova. 

Poslušao je džokera i kao konačan odgovor ponudio je trokut, a to je bilo točno. 

Pitanje na kojem je ponudio pogrešan odgovor glasilo je: 'U kojoj je brazdi Sredozemnog mora njegova najdublja točka: u Iberskoj, u Helenskoj, u Punskoj ili u Italskoj'. Kokot je odgovorio da je riječ o Iberskoj brazdi, no točan odgovor bio je Helenska brazda i nakon toga je napustio show.

Foto: HRT

Idući najbrži prst bio je Leo Košuta iz Zagreba. Tek na sedmom pitanju iskoristio je džoker zovi, na devetom je morao pitati znalce jer nije znao u kojem su današnjem gradu rođeni rimski carevi Valentinijan I. i Valent Flavije. Ponuđeni odgovori bili su u Solinu, Vinkovcima, Puli ili Sisku, a znalac Josip mu je pomogao i ponudio točan odgovor – Vinkovci. 

Najviše ga je ipak mučilo 11. pitanje koje je glasilo: ''Koji lik Danielu Day-Lewisu nije donio Oscara. Ponuđeni odgovori bili su: američki predsjednik, pohlepni naftaš, vođa bande i irski slikar. Njegov konačan odgovor bio je irski slikar, što nije bilo točno – za ulogu vođe bande u filmu ''Bande New Yorka'' dobio je samo nominaciju.

Foto: HRT

Leo je napustio show s 32.000 kuna

VIDEO Haljina koju je Amy Winehouse nosila na svom posljednjem koncertu u Beogradu, prodana je za više od 1.5 milijuna kuna!

Komentara 1

SE
serafin002
09:51 26.11.2021.

Pitanje za Milijunaša, kada će maknuti ovog predosadnog, napornog degenerika od tarika ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije