Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napeto u "Milijunašu"

Pitanja na kvizu im zadala glavobolju: Tarik je probao pomoći, prštali su jokeri...

Tko želi biti milijunaš?
Foto: HRT Screenshot
1/4
25.10.2019.
u 17:30

U šestoj epizodi najnovije sezone kviza "Tko želi biti Milijunaš?" preko puta Tarika Filipovića našli su se 19-godišnja studentica Lucija Grabovac i sportski novinar Vladimir Zrinjski.

U sinoćnjoj epizodi "Milijunaša" predstavilo se ukupno šestero natjecatelja, a među njima se našla 19-godišnja studentica ekonomije Lucija Grabovac. Na prva dva pitanja uspjela je sama uspješno odgovoriti, ali već na trećem joj je morao pomoći voditelj Tarik Filipović.

- Koja je stara narodna igra osobito popularna u krajevima Zagore i Hercegovine? - upitao ju je Tarik, a ona je krenula razmišljati o ponuđenim odgovorima. Voditelj se prisjetio stihova pjesme "Kamen, krš i maslina" te mladoj Luciji sugerirao točan odgovor - "kamena s ramena".

Na pitanju za četiri tisuće kuna Lucija je pitala publiku za odgovor na pitanje o pjesmi Prljavog kazališta: "Tko je ‘odrastao uz ratne filmove u boji, uz česte tučnjave u školi, uz narodne pjesme pune boli?". Nažalost, nije se mogla sjetiti naziva hita pa je u pomoć pozvala i prijateljicu koja joj je odgonetnula da se radi o pjesmi "Sretno dijete".

Poslijednji joker "pola-pola" iskoristila je na pitanju za 32 tisuće kuna.

- Kojem je našem novinaru Jorge Mario Bergoglio bio profesor na studiju? - postavio je pitanje Tarik i objasnio da se iza tog imena profesora krije papa Franjo. Točan odgovor bio je Drago Pilsel. Naposljetku, Lucija je odustala i kući otišla sa 16 tisuća kuna. 

Poslije nje, preko puta Tarika sjeo je sportski novinar Vladimir Zrinjski iz Zagreba koji je bez većih poteškoća prešao prvi prag, a publiku je pitao za pomoć tek na sedmom pitanju.

- Ženke sišu krv stoci i ljudima, a mužjaci se hrane cvjetnim sokovima. Tko su oni ako nisu komarci? - pitao ga je Tarik, a Vladimir je uz publiku točno odgovorio - obad. Joker "pola-pola" iskoristio je na pitanju: “U kojoj filmskoj komediji Hugh Grant ne glumi dobricu?” i odgovorio s točnim filmskim naslovom: Dnevnik Bridget Jones.

Pitanje zbog kojeg je pozvao prijatelja u pomoć presudilo je njegovom daljnjem sudjelovanju, jer nažalost, ni prijatelj nije znao točan odgovor na pitanje: “Čija je prva pjesnička zbirka najprije tiskana na ćirilici?”.

On mu je rekao da se radi o Matoševoj zbirci, a zapravo se radilo o Ujevićevoj pa je tako Vladimir otišao kući s 32 tisuće kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije