Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJNE OPTUŽBE

Partnerica pokojnog Marka Babića tuži izdavačicu njegove knjige: 'Lagala mu je u oči'

Jelena Kastaneti i Marko Babić
Foto: Instagram
1/8
01.10.2023.
u 10:59

Tina Biloglav kazala je kako je slučajno otkrila kako je Jelena Kastaneti tiskala više knjiga 'Putovanje zvano igra' nego što je trebala i zaradu zadržala za sebe, umjesto da je proslijedila Markovoj obitelji. Oglasila se i izdavačica koja je kazala kako je angažirala odvjetnike koji će odgovoriti na ove optužbe

Tina Biloglav, životna partnerica preminulog arhitekta i marketinškog sturučnjaka Marka Babića, tuži Jelenu Kastaneti, izdavačicu njegove knjige "Putovanje zvano igra", jer ih je, kako tvrdi, prevarila dok je Marko umirao. 

Kako je objavio Jutarnji list, Biloglav je podnijela kaznenu prijavu protiv izdavačice Kastaneti zbog sumnje da je tiskala i prodala više tisuća primjeraka knjige bez njihova znanja i time stekla dobit s jasnom namjerom prevare. Markova partnerica je prvi put posumnjala da nešto nije u redu kada se iznenadila brojem dostupnih knjiga u jednoj zadarskoj knjižari. 

U razgovoru s predstavnicima svih većih lanaca knjižara u kojima se knjiga prodavala zaključila je da se broj nije poklapao s brojkom primjeraka koji je izdavač Alegría na čelu s Jelenom Kastaneti trebao imati kod sebe. Štoviše, navodno je riječ o više tisuća prodanih knjiga bez znanja autora i dopuštenja njegove obitelji. Idućih dana je snimila sve objave na društvenim mrežama, što se pokazao kao dobar potez jer s Instagrama Alegríje obrisano više od 700 postova, a s Jelenina Instagrama više od 120 postova. Prvi brisani postovi bili su upravo oni s Markom.

 - Najgore mi je što je Marku lagala u oči, njemu koji je njoj dao svoje puno povjerenje. To mi je nešto prestrašno, rekla je Tina.
Kako je doznao Jutarnji od odvjetnika Tine Biloglav, dogovor je bio da od tiskanih 6000 knjiga u prvom izdanju, 3000 primjeraka ide Marku, a 3000 izdavačici Jeleni Kastaneti. Marko je svoj dio prodao preko web shopa u roku od deset dana. Od Jelene su nakon toga posudili još 400 primjeraka i odlučili tiskati drugo izdanje u još 6000 primjeraka, što stoji i u sudskom spisu.

On je prodavao preko svog web shopa i išla mu je većina zarade, a ostatak, u kojem je i cijena tiska, išao je Jeleni. Jelena Kastaneti je kod sebe ukupno smjela imati 2600 knjiga za web Alegrije i knjižare., no po podavima koje je prikupila Tina Biloglav, izgleda da je nakon Markove smrti tiskano još čak 6000 primjeraka knjige za koje nije znala njegova obitelj. 

- Ako sud dokaže da je to istina, a ja znam da hoće, činjenica će biti da je potkradala svojeg prijatelja u posljednjim danima njegova života, njegove curice, koje su u najmlađoj dobi ostale bez oca, i mene, koja idućih 20 godina moram biti zdrava i poslovno sposobna kako bih skrbila za njih. To mi je neshvatljivo - rekla je Tina Biloglav.

Jelena Kastaneti preselila se u Švedsku, a o svemu se danas oglasila na društvenim mrežama. Poručila je da je angažirala odvjetnika koji će riješiti ovaj pravni problem.

VEZANI ČLANCI: 

 - Iako bih voljela, nakon svi ružnih optužbi koje su mi upućene, iznijeti sve detalje ove situacije, iz poštovanja prema preminulom odlučujem da ovu raspravu neću voditi na društvenim mrežama ili kroz medije. To je pravni problem koji pokušavaju riješiti naši odvjetnici. Ne mogu zamisliti koliko je gubitak Marka bio težak za njegovu obitelj, pa sam se stoga s najboljim željama krajem srpnja odrekla prava na knjigu u korist Markove partnerice i njezine izdavačke kuće ‘Studio Tinel‘, ne tražeći financijsku naknadu. Trenutno je u prodaji samo verzija knjige koju je nakon njegove smrti objavila Markova partnerica.

Molit ću za razumijevanje moga izbivanja s društvenih mreža. Već neko vrijeme emocionalno i fizički nisam dobro zbog opetovanog zastrašivanja, zbog čega ne mogu raditi i bila sam primorana potražiti psihološku pomoć. Vama koji volite moje knjige, vama koji znate tko sam, vama koji kritički promatrate sve što vam se plasira, vama koji ste tu kad mi je neizmjerno teško, puno mi znači vaša podrška, napisala je Kastaneti. 

VIDEO: Anđa Marić otkrila da je ponovno zaljubljena: 'Napisala sam mu pismo' 

Komentara 2

OP
Ocvali pupoljak
18:14 01.10.2023.

Imam osjećaj da "životna partnerica" parazitira od imenu pokojnika. Ima li Marko Babić roditelje , i ne može partnerica biti pravno bitnija i važnija OD roditelja. Što to znači "životna partnerica", kakav je njen pravni status nakon njegove smrti? Prijee 25 godina sve takve su imale jedinstven naziv koji ne smijem napisati jer slijedi crveni kartom. Kako joj više nije neugodno.

Avatar Tombstone
Tombstone
14:51 01.10.2023.

Kakva zivotna partnerica? Kaj je to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije