Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pjesma!

Parni Valjak predstavlja treći po redu autorski singl u ovoj godini: Slušamo 'Sad kad znaš'

13.11.2023.
u 13:48

Glazbeni sastav Parni Valjak po treći put ove godine predstavlja novu pjesmu - 'Sad kad znaš'!

Dana 13. studenog Parni Valjak po treći put ove godine predstavlja novu pjesmu. Naslova 'Sad kad znaš'. Riječ je o njihovom novom singlu s pjevačem Igorom Drvenkarom, čime nastavljaju postepeno predstavljati autorski materijal koji će oblikovati i u novi studijski album. 'Za razliku od prva dva, ova je ljubavna', kratko otkriva Husein Hasanefendić Hus, čiji prepoznatljivi autorski potpis nosi i nova pjesma benda. Za Parni Valjak ovo je treći po redu novi singl od ovog proljeća, kada su sa svojom publikom podijelili kako nastavljaju s radom te da im se pridružuje pjevač Igor Drvenkar. Tada su kao prvi zajednički singl objavili pjesmu 'Moja glava, moja pravila', a zatim je uslijedila i 'Bogati će pobjeći na Mars', a obje pjesme naišle su na izvrstan prijem kod publike, kao i u radijskom eteru, gdje su tjednima bile dio HR Top 40 liste


Nova pjesma 'Sad kad znaš' objavljena je u izdanju Croatia Records, a njen prateći videospot ponovno nosi redateljski potpis zagrebačkog fotografa i redatelja Dinka Čvorića - Doringa, koji sa svojim kreativnim timom stoji i iza spotova za prva dva ovogodišnja singla Parnog Valjka.  Novo poglavlje Parnog Valjka naišlo je na snažnu podršku kod njihove vjerne publike, što se posebno istaknulo u nizu koncerata koje je bend održao ove godine. Da nakon skoro 50 godina rada njihova koncertna snaga ne jenjava, bend je pokazao kroz 20-ak rasprodanih koncerata diljem regije. U okviru klupske turneje su nastupili u Zadru, Ljubljani, Rijeci i Mariboru, a održali su niz festivalskih i open-air koncerata, poput onih u Puli, Šibeniku, Podgorici, Kragujevcu, Karlovcu, Poreču, Varaždinu... Posljednji u nizu bili su rasprodani koncerti u Zagrebu, gdje su početkom listopada oduševili Tvornicu kulture, a vrhunsku atmosferu priredili su i na nedavna dva samostalna klupska koncerta u Beogradu, 8. i 9. studenog u BitefArtCafeu. Uz novu autorsku pjesmu te potvrdu kako marljivo rade i na novom studijskom albumu, Parni Valjak nastavlja i svoju koncertnu aktivnost, jer kako i sami kažu - “bez svirke gube svoj smisao”. Prvi u nizu sljedećih nastupa je onaj 25. studenog u Čakovcu, a ulaznice su dostupne putem sustava Entrio.

VEZANI ČLANCI:


Podsjetimo, Igor Drvenkar službeno je od ožujka novi pjevač Parnog Valjka, jednog od naših najomiljenijih, ali i najnagrađivanijih pop-rock bendova. Premda se već od veljače šuškalo kako će zamijeniti pokojnog Akija Rahimovskog, Igor je na mjestu pjevača Valjka od objave singla 'Moja glava, moja pravila'. Prepoznatljiv po 'rašpi' u glasu, mladić iz Podravskih Sesveta u srednjoj školi je imao svoj prvi bend koji se zvao Otkazani let, no službenim početkom karijere smatra osvajanje Prve nagrade publike i Druge nagrade žirija na Festivalu pjevača u Miholjancu 2008. godine. Godine 2012. na Pjesmama Podravine i Podravlja u Pitomači nagrađen je za najboljeg mladog kantautora, a godinu kasnije na Rock akademiji završio je tonsko snimanje i produkciju. Nastupao je na kazališnim daskama u mjuziklima 'Uskrsli', 'Jesus Christ Superstar', 'Legenda Ružica-grada' i 'Ljepotica i Zvijer', u kojem je glumio naslovnu ulogu Zvijeri. Skladao je, aranžirao i producirao glazbu za predstave 'Trešnjalot' i 'Karlo i Djed'.

 

 

Od 2015. do 2022. bio je frontmen grupe Gea, s kojom je snimio autorski album. Šira javnost najbolje ga zna po sudjelovanju u 'A strani' HRT-a, gdje je oduševio izvedbama nekih od najpoznatijih klasika domaće glazbene scene. U vrijeme pandemije, 2020 godine., otvorio glazbeni studio s virtualnom stvarnošću. S pomoću 360 stupnjeva kamere, koja snima cijeli prostor, i 8-dimenzionalnog zvuka prenio je nastupe glazbenika u virtualni svijet. Osim glazbe, voli fitness i poduzetništvo te, kako je ranije izjavio, puno vremena ulaže u zdravlje i znanje, a kada ne radi u studiju i kad nije na nekom nastupu, onda 'uči, svaki prazan hod trudi se ispuniti nekom knjigom, edukacijom, podcastom, audioknjigom o nečemu što mu može biti korisno u životu'. Želja mu je utjeloviti Fantoma u 'Fantomu u operi'.

 

Tatjana i Goran preživjeli su preljub i vjenčali se nakon 10 godina, a onda se sve raspalo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije