Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 84. GODINI

Umro najpoznatiji talijanski komičar Paolo Villaggio

Paolo Villaggio
Foto: Luca Carlino/KIKA/PIXSELL
03.07.2017.
u 12:15

Proslavila ga je filmska franšiza "Fantozzi" u kojoj je glumio Uga Fantozzija - frustriranog javnog službenika, koji je prozvan talijanskim pandanom Mr Beanu.

Najpoznatiji talijanski komičar Paolo Villaggio, umro je danas u 84. godini.

Villaggio je umro u ponedjeljak ujutro u privatnoj klinici. Zaprimljen je u bolnicu početkom lipnja, javlja novinska agencija ANSA ne navodeći od čega je bolovao.

Proslavila ga je filmska franšiza "Fantozzi" u kojoj je glumio Uga Fantozzija -  frustriranog javnog službenika, koji je prozvan talijanskim pandanom Mr Beanu.

Njegove je neuspjehe i nesreće Villaggio iskoristio za ismijavanje talijanske birokracije i drugih disfunkcionalnih aspekata poslijeratnog društva.

Talijanski premijer Paolo Gentiloni odao je počast preminulom komičaru nazvavši ga na Twitteru "izvanrednim komičarskim talentom".

Komentara 1

AN
antonelić
13:28 03.07.2017.

zahvala i počast paolu villaggiu koji je pokazao da i mali čovjek može biti velik ... žao mi je da ga hrvatska kulturna javnost nije upoznala , bio bi nam puno lijepši život ... ali nije on jedini velikan kogaa smo mi , hrvatine , "izbrisali" ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije