Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVIZ POTJERA

Pankerica Sonja i ekipa zamalo ostavili lovkinju na nuli: 'Ovo se još dosad nije dogodilo'

Kviz Potjera
Foto: HRT
1/5
04.01.2024.
u 19:44

Kapetanica ekipe u večerašnjoj emisiji bila je Sonja Hranjec. Alternativna glazbena scena poznaje je kao frontwomanicu kultne zagrebačke punk skupine Abergaz, kao i bubnjaricu privremeno ugašenog benda. Suautorica je računalne arkadne videoigre Super Vili, u kojoj se ministar zdravstva Vili Beroš na urnebesan način razračunava s koronavirusom

U večerašnjoj emisiji HRT-ovog kviza Potjera ekipa debitanata Sonja, Marin i Siniša pobijedila je lovkinju Moranu Zibar i osvojila 9000 eura. Lovkinja je danas bila potpuno van forme, pa je trojka na početnih 12 koraka prednosti dodala još dva koraka jer su znali odgovore na Moranina pitanja. 

Prvo pitanje na koje Morana nije znala odgovor bilo je "Na kojoj ljestvici je vrelište vode 212 stupnjeva?". Kazala je Kelvina, a ekipa je znala da se radi od Fahrenheitima. Nije znala ni kojoj državi pripada otok Kola. Mislila je da se radi o Finskoj, a ekipa je znala da je u pitanju Rusija. Lovkinja nije znala ni kako je u Velikoj Britaniji nazvano doba od smrti kraljice Viktorije do početka Prvog svjetskog rata. Mislila je da se radi o Georgijanskom, a ekipa je znala kako se radi o Edwardijanskom dobu. Najviše vremena Morana je izgubila razmišljajući koja je glumica zadržala svu garderobu iz filma "Plavuša s Harvarda 2". "Sad razmišljam kao Dean", kazala je Morana i čestitala ekipi koja je znala da se radi o Reese Witherspoon. 

VEZANI ČLANCI: 

Iznenađujuće je da je Morana ponudila krivi odgovor na pitanje "U kojoj pjesmi iz 1995. Dino Dvornik spominje ružno pače i labuda". Kazala je "Jače manijače", umjesto "Afrika". 

- Mislim da ovo dosad nismo vidjeli, kazao je voditelj Joško Lokas, jer je tada na semaforu ostalo samo 40 sekundi, a Morana je još bila na nuli. 

Sljedeće pitanje na koje je Morana krivo odgovorila je koji je grad na Siciliji uništen u potresu 1908. Mislila je kako se radi o Cataniji, a ekipa je znala da je to Messina. 

- Koji je vama vrag večeras Marine?, pitao je Joško, budući da je upravo natjecatelj Marin znao sve odgovore na Moranina pitanja. Lovkinja nije znala ni da je dpt oznaka za dioptriju, te je tako sa 7 netočnih odgovara u završnoj potjeri  zaključila emisiju. 

Inače, kapetanica ekipe u večerašnjoj emisiji bila je Sonja Hranjec. Alternativna glazbena scena poznaje je kao frontwomanicu kultne zagrebačke punk skupine Abergaz, kao i bubnjaricu privremeno ugašenog benda. Suautorica je računalne arkadne videoigre Super Vili, u kojoj se ministar zdravstva Vili Beroš na urnebesan način razračunava s koronavirusom. Prije dvije godine objavila je i debitantski roman 'Dva tjedna prije Trećeg svjetskog rata', u kojem poluautobiografski iznosi traumatična iskustva mlade žene koja je zbog svoje spolne transformacije suočena s nasiljem okoline.

VIDEO: Maja Šuput otkrila kako ju Bloom zove: 'Drugima je simpatično, a meni malo čudno'

Komentara 6

Avatar rubinet
rubinet
20:19 04.01.2024.

U duhu političke korektnosti.

LJ
ljudeman
22:20 04.01.2024.

Ne sjećam se da ste o kapetanima ekipa pisali ovako opširne biografije kao večeras

Avatar canned heat
canned heat
20:44 04.01.2024.

Naježio sam se kad sam ga vidio i prvi put u životu prebacio na drugi program za vrijeme trajanja Potjere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije