Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriva se razlog

Palača u strahu, nova knjiga o odnosu Williama i Harryja mogla bi izazvati traumu veću od smrti princeze Diane

Princ William i princ Harry
Foto: Press Association/PIXSELL
1/7
03.10.2020.
u 08:00

"Ako se ovo između braće na neki način ne riješi, to će postati trauma poput smrti princeze Diane, traume koje su promijenile monarhiju. Ima vremena da se stvari promijene u pozitivnom smjeru, ali trenutno Palača ne radi u tom smjeru", dodao je autor knjige.

Robert Lacey još uvijek u sebe drži zatvorenu omotnicu koja sadrži nacrte poglavlja iz njegove najnovije knjige, koju je - po svom običaju - poslao u Buckinghamsku palaču prije objavljivanja. Iako je takva procedura vrlo neobična, Lacey to radi oduvijek.

1977., kada je bio poznatiji kao istraživački novinar, napisao je ono što se još uvijek smatra originalnom kraljičinom biografijom, a tom je prigodom više puta pozvan na čaj sa starijim dvorjanima. Lacey nikada nije dopuštao svojim sugovornicima da zabrane neki dio njegove knjige, ali ističe da im dopuštanje da unaprijed vide "dijelove, ne cijelu knjigu" daje mogućnost da u razgovoru s njim iznesu svoju stranu i, po potrebi, omoguće raspravu o mijenjanju nekog dijela. Stoga je spakirao ključna poglavlja iz svoje najnovije knjige i poslao ih, potpuno svjestan da se Palači možda neće svidjeti neki aspekti njegovog forenzičkog izvještaja o onome što se događa u kući Windsor. Ipak, bio je pomalo iznenađen kad mu je paket vraćen neotvoren, s kratkim popratnim pismom. Ukratko, Palača ne želi znati što će izaći u javnost pod imenom "Bitka dvojice braće". 

Princ William i princ Harry
1/6

Knjiga bi trebala beskompromisnim detaljima otkriti detalje svađe između princa Williama i princa Harryja, piše Daily Mail. 

"Vjerojatno su se prestrašili naslova", prokomentirao je Lacey odgovor Palače, priznajući da bi knjiga, da je otvorena, mogla imati učinak granate.

"Kad sam počeo proučavati ovu navodnu svađu između dva princa, nisam vjerovao. Mislio sam da novine izmišljaju nešto čega nema. Uistinu nisam htio vjerovati. Nitko od nas nije. Ali ipak, ona postoji. I gora je nego što itko misli", kazao je Lacey.

"Ako se ovo između braće na neki način ne riješi, to će postati trauma poput smrti princeze Diane, traume koje su promijenile monarhiju. Ima vremena da se stvari promijene u pozitivnom smjeru, ali trenutno Palača ne radi u tom smjeru", dodao je.

Foto: Amazon

Lacey je mjesecima razgovarao s dužnosnicima u Palači i ističe da se razdor između dvojice braće dogodio i prije nego što se misli, a pod tim je natuknuo da razlog ipak nije Harryjeva supruga Meghan Markle, kao što se mislilo. Zahvaljujući Laceyjevoj reputaciji, pojedinci se nisu libili ispričati i najkontroverznije detalje, iako zbog osjetljivosti, nisu htjeli biti imenovani.

"Ono što morate shvatiti jest da se cijela strategija monarhije temeljila na tome da se oni drže zajedno. Meghan je sve to promijenila. Ona je teška. Ima nevjerojatnu i opasnu razinu samopouzdanja", priznao je autor knjige.

"Ali Palača je ovo jako krivo shvatila, kao i uvijek s drugorođenim. S drugorođenim se uvijek ponašaju loše, da ne kažem okrutno. Dogodilo se to s princezom Margaret, kao i s princom Andrewom. Jednostavno ne znaju što bi s 'drugim'. I zasigurno nisu znali što učiniti s njegovom ženom", dodao je.

Princa Williama iz Palače hvale jer je stariji sin, ali ističu da ima užasnu narav, a čak i kraljica ima kritike na račun toga. Harry je, pak, nesretan i povrijeđen, a utjehu je, nakon što je shvatio da u srcu kraljevstva postoji 'nešto trulo' što nije za njega, pronašao u Meghan.

Knjiga ostavlja dojam da su svi prilično zalutali u svojim vrijednostima, počevši od Williama koji se za sve obraća kraljici, dok oca Charlesa ne cijeni toliko. Upravo zbog toga što bi ova knjiga trebala iznijeti detalje između odnosa svih kraljevskih članova, ne samo dvojice braće, javnost je uvjerena kako će napokon saznati pravu istinu o kraljevskoj obitelji, i to onu koja se krije desetljećima.

Knjiga na 400 strana trebala bi ugledati svijetlo dana 15. listopada.

Komentara 3

TA
Talleyard
09:13 03.10.2020.

Feministkinje mogu razoriti i kraljevsku obitelj, a kako neče naše babe njihovog slučajnog izabranika.

DU
Deleted user
09:02 03.10.2020.

Ne treba novi F16 Blok 70. I MIG 21 bi skužio da im ćaća nije isti.

IM
Inmerps mod aZ
08:33 03.10.2020.

Ja sam dobio traumu vec od samog naslova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije