Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbor ljepote

Ovo su sve hrvatske Miss Universe, jedna od njih je i mama Hajdukove zvijezde

Foto: PR / Miss Universe / Instagram, Facebook / privatni albumi
1/30
28.04.2023.
u 07:45

Dok se željno iščekuje tko će postati 27 po redu najljepša Hrvatica i ponijeti titulu Miss Universe Hrvatske 2023 s nostalgijom se prisjećamo svih dosadašnjih pobjednica nacionalnog izbora i donosimo veliku fotogaleriju kako su naše ljepotice predstavljale Hrvatsku na svjetskom izboru za Miss Universe. Izbor se u našoj zemlji održava od davne 1997 godine u besprijekornoj organizaciji Vladimira i Marije Kraljević.

Devedesetih godina potpuno je bilo nezamislivo dopunjavati ljepotu ekstenzijama, umjetnim trepavicama, provlačiti fotografije kroz razne filtere i promovirati se na društvenim mrežama. Vladao je prototip istinske, prirodne ljepote gdje je do izražaja dolazila osobnost svake od djevojaka. Nije bilo Instagrama, uređivanja fotografija, jedino važno je bilo istaknuti se ponaosob onim faktorom X.

Što se do danas promijenilo? Što je izbor sad u odnosu na rane dvijetisućite godine? Koliko se natjecanje mijenjalo kroz desetljeća do dandanas?

Gledajući povijest natjecanja za Miss Universe Hrvatske i staž ovog prestižnog izbora ljepote u Hrvatskoj dug 27 godina, koji je uz Miss Hrvatske za Miss World, u Hrvatskoj i jedini licencirani izbor sa svjetskom poviješću, primjećujemo kako se i danas ovaj najvažniji izbor u Hrvatskoj organizira uspješno i bez premca te ostavlja bez daha barem kad su pobjednice u pitanju.

I dok se željno iščekuje tko će postati 27 po redu najljepša Hrvatica i ponijeti titulu Miss Universe Hrvatske 2023 s nostalgijom se prisjećamo svih dosadašnjih pobjednica nacionalnog izbora i donosimo veliku fotogaleriju kako su naše ljepotice predstavljale Hrvatsku na svjetskom izboru za Miss Universe. Izbor se u našoj zemlji održava od davne 1997 godine u besprijekornoj organizaciji Vladimira i Marije Kraljević.

Od tada do danas mnogo se toga promijenilo jer izbor za Miss Universe odavno nije izbor samo za najljepšu djevojku na svijetu. Na svjetskom izboru te uspješne mlade žene znaju i po nekoliko svjetskih jezika, imaju po dva fakulteta i cijenjene su u svojim zemljama. Na njihovim platformama ih prate na stotine tisuća ljudi jer one zagovaraju ispravne vrijednosti radeći na projektima s pozitivnim promjenama.  Svojim djelovanjem daju pravi razlog zašto su baš one odabrane kao glasnogovornice i ambasadorice svojih zemalja. Upravo one promiču i iniciraju nužne promjene u društvu i mladeži.

 Miss Universe postoji kako bi se zagovarala pozitivna budućnost vođena ženama s hrabrošću i inspiracijom da pomaknu granice mogućeg. Naše ljepotice to i čine svojim uspješnim karijerama u različitim branšama. Svjesne su da je znanje također ulaznica u visoko društvo stoga su gotovo sve od njih završila fakultete ili studij privode kraju. Neke naše ljepotice su uspješne  u vlastitom biznisu i vode svoje tvrtke. Većina njih dobro je poznata hrvatskoj javnosti no prisjetimo se svih naših dosadašnjih missica.

Na izboru Miss Universe Hrvatske prve godine 1997., pobijedila je  Kristina Čerina iz Splita. Iduće godine titulu je uzela Ivana Gržetić iz Dubrovnika. Godine 1999. pobjedu na izboru je odnijela Marijana Kužina iz Šibenika, a godinu kasnije Renata Lovrinčević iz Splita. Renata je danas mama jednog od najpoznatijih i najpopularnijih Hajdukovaca mlađe generacije, Borne Buljana. Renata vjerno prati igračku karijeru svoga sina te ga podržava. 

Renata Lovrinčević
Foto: PR / Miss Universe / Instagram, Facebook / privatni albumi

Maja Cecić-Vidoš iz Rijeke 2001. godine je ponijela titulu Miss Universe, a godinu kasnije to je bila Ivana Paris iz Pazina. Idućih godina lentu su ponijele Ivana Delač iz Rijeke, pa Marijana Rupčić iz Nuštra, Jelena Glišić iz Plaškog, a 2006. godine Biljana Mančić iz Splita. Deset godina nakon prvog izbora, titulu je ponijela Jelena Maroš iz Splita, a potom Snježana Lončarević iz Zagreba, pa Sarah Ćosić iz Splita. Godine 2010. Miss Universe Hrvatske je bila Lana Obad iz Zagreba, a 2011. njezina sugrađanka Natalija Prica. Titulu Miss Universe ponijeli su i Elizabeta Burg iz Vrbanja, Melita Fabečić iz Zagreba, Ivana Mišura iz Zagreba, Barbara Ljiljak iz Splita, Barbara Filipović iz Zagreba, Shanaelle Petty iz Slavonskog Broda, Mia Pojatina iz Nove Gradiške, Mia Rkman iz Korčule, Mirna Naiia Marić iz Zadra i Ora Antonia Ivanišević iz Dubrovnika. Prošlogodišnja Miss Universe je Arijana Podgajski iz Krapine, a ovogodišnji izbor zakazan je za 3. svibnja.

VIDEO Najpoznatija vozačica ZET-a objavila da se udaje: 'Jako sam sretna i uzbuđena'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije