Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARAĐUJU SILNE MILIJUNE

Ove zvijezde Instagrama ne pita se za cijenu

30.07.2018.
u 11:08

Britanska tvrtka Hopper HQ koja vodi Instagram-profile utjecajnim tvrtkama i pojedincima objavila je listu najbogatijih influencera

Koliko su u današnje vrijeme bitne društvene mreže nije tajna, te neki influenceri od njih mogu više i nego pristojno živjeti, no ipak je iznenađenje polučila nova lista “Instagram bogataša” koja je otkrila koliko najveće zvijezde zarađuju.

Britanska tvrtka Hopper HQ koja vodi Instagram-profile utjecajnih tvrtki i pojedinaca objavila je listu na kojoj je navedeno koliko koja od zvijezda može zaraditi samo po jednoj objavi. Do podataka su dolazili u razgovoru s influencerima, ali i analizom ponude i potražnje reklamiranja na društvenim mrežama.

Na prvom mjestu smjestila se reality zvijezda Kylie Jenner koja nema najviše pratitelja, njih “svega” 110 milijuna, no reklamnu objavu može najviše naplatiti, te samo jedna fotografija s proizvodom koji promovira košta milijun dolara. Da dobro zna unovčiti svoj brend, odnosno sebe, pokazala je i sa svojom kozmetičkom tvrtkom Kylie Cosmetics koja danas vrijedi 900 milijuna dolara i časopis Forbes predviđa da će 20-godišnjakinja postati najmlađa milijarderka koja je sama stekla svoje veliko bogatstvo. U tome joj pomažu i Instagram objave koje odlično naplaćuje, baš kao i pjevačica Selena Gomez.

Ona ima više pratitelja na Instagramu, njih 138 milijuna, no utjecaj i doseg nisu joj jednako veliki i jaki te za sponzoriranu objavu može tražiti honorar od 800.000 dolara. Veliki iznosi kriju se i u sportu, te se na treće mjesto smjestio Portugalac Cristiano Ronaldo. Sa svojih 133 milijuna fanova na Instagramu on reklamne objave naplaćuje 750.000 dolara, a slične cifre traži i reality zvijezda Kim Kardashian West. U ovom slučaju Kim je pala u sjenu mlađe sestre te joj 113 milijuna pratitelja donosi “tek” 720.000 dolara baš kao i jednoj od najpoznatijih glazbenica današnjice, Beyoncé Knowles koju njezini obožavatelji nazivaju Kraljicom Bey.

Vrlo uspješan je i glumac Dwayne “The Rock” Johnson koji reklamu na Instagramu može naplatiti 650.000 dolara. Sedmo mjesto zauzeo je pjevač Justin Bieber koji po objavi zahtijeva 630.000 dolara. Ispod njega, na osmom i devetom mjestu ponovno su nogometaši te Neymar naplaćuje 600.000 dolara, dok Lionel Messi može dobiti pola milijuna.

U prvih deset smjestila se Kendall Jenner koja je u istom cjenovnom razredu kao i Messi, a odmah iz nje je i Khloe Kardashian s 480.000 dolara. O točnim iznosima nitko od njih ne želi govoriti pa tako ni domaće influencerice, ali da je to dobar izvor prihoda, potvrdila je i modna blogerica Sonja Kovač koja je otkrila da se može zaraditi daleko više od “prosječne hrvatske plaće”. 

>>>Sjećate se natjecatelja prvog reality showa kod nas? Evo gdje su i što rade

 

Ključne riječi

Komentara 6

DI
Diesel
11:51 30.07.2018.

Svijet se stvarno izgubio u svom vlastitom dre*u.

Avatar ljubazan
ljubazan
11:48 30.07.2018.

Hrpa pokvarenog mesa..... napumpana sa silikonom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NE
Nemanadimak
11:46 30.07.2018.

Sve otislo u tri lipe kad se toliki novci vrte oko "zvijezda"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije