Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nailaze na osude

Ove slavne osobe podržale su rodnu slobodu svoje djece i odgajaju ih kao rodno neutralne osobe

Foto: Instagram, Pixsell
1/6
22.06.2022.
u 07:00

Prije nekoliko dana Jennifer Lopez je na svom koncertu na stadionu Dodgers u Los Angelesu ugostila kćer Emmu i tada je mnoge iznenadila kada je, najavljujući je, koristila rodno neutralnu zamjenicu oni.

Xavier Alexander Musk, sin Elona Muska, zatražio je promjenu prepoznavanja spola iz muškog u ženski te promjenu imena, navodi se u sudskim dokumentima dostupnima na web stranici PlainSite.org. Xavier je napunio 18 godina u travnju i ubrzo nakon rođendana podnio je zahtjev sudu za promjenu imena jer prihvaća svoj novi identitet kao Vivian. Kao razlog za promjenu imena Vivian je, među ostalim, navela i kako ne želi biti povezana sa svojim biološkim ocem. U dokumentu o promjeni imena navodi kako želi promijeniti spolni identitet, ali i zbog toga što više ne živi niti želim biti u srodstvu sa svojim biološkim ocem na bilo koji način.

Elon Musk je Xaviera, koji je promijenio spolni identitet, dobio u braku s kanadskom spisateljicom Justine Wilson s kojom se oženio 2000. godine. Ubrzo nakon što je njegovo dijete podnijelo zahtjev za promjenu imena i spola, Musk je izjavio da podržava Republikansku stranku čiji izabrani predstavnici podržavaju niz zakona kojima bi se ograničila prava transrodnih osoba u saveznim državama diljem zemlje. - Apsolutno podržavam transrodnost, ali sve ove zamjenice "oni" su estetska noćna mora - napisao je na svom Twitteru Musk još prije dvije godine. Tada su ga brojne organizacije prozvale i tražile da se ispriča zbog transfobije. Prije nekoliko dana Jennifer Lopez je na svom koncertu na stadionu Dodgers u Los Angelesu ugostila kćer Emmu i tada je mnoge iznenadila kada je, najavljujući je, koristila rodno neutralnu zamjenicu oni. To je opet potaklo već postojeća nagađanja o tome kako Emma, koju je pjevačica dobila u braku s glazbenikom Marcom Anthonyjem, želi promijeniti spol i ime. Tu odluku je donijela i kći Angeline Jolie i Brada Pitta. Sada 16-godišnja Shiloh još je u najranijoj dobi od roditelja tražila da ju zovu John.

- Ona želi biti dečko pa smo joj skratili kosu. Ona voli nositi mušku odjeću i misli da je jedna od braće - tada je govorila Angelina, a prije dvije godine pojavila se informacija kako se Shiloh priprema i za operaciju promjene spola. Charlize Theron posvojila je 2012. nekoliko mjeseci starog Jacksona i u jednom je intervju otkrila kako joj je sin s tri godine izrazio želju da bude djevojčica i ona poštuje njegovu želju i dopušta mu da se odijeva kao djevojčica. Sve je više poznatih roditelja koji od rođenja svoju djecu odgajaju rodno neutralno, a među njima je i manekenka Emily Ratajkowski koja je prošle godine rodila svoje prvo dijete. Sa suprugom Sebastianom Bearom-McClardom dogovorila se kako će njihov dječak, kojem su dali ime Sylvester Apollo, kada postane punoljetan odlučiti kojeg je spola.

- Svaki put kad suprug i ja nekome kažemo za trudnoću, nakon čestitki svi pitaju znamo li što želimo. Volimo odgovarati da spol nećemo znati dok naše dijete ne napuni 18 godina i da će nas tada obavijestiti. Svi se tome smiju - rekla je Emily u jednom intervju dok je još bila trudna. Pop zvijezda Pink otkrila je još prije par godina kako svoju djecu odgaja da budu rodno neutralni, a isti odgoj primjenjuju i bivši bračni partneri Megan Fox i Brian Austin Green. Oni imaju tri sina, a njihov desetogodišnjak Noah često u javnosti nosi haljine i roditelji ga podržavaju da se izrazi kako želi i poručili su kako ne mare za komentare okoline i svog sina su upisali u liberalnu školu kako ne bi nailazio na osude kada na nastavu dođe u haljini ili suknji.

VIDEO Livaković i hrvatska Meghan Markle izrekli sudbonosno 'da'!

 

Komentara 33

ZG
zg1985
07:23 22.06.2022.

ja sam odlucio da sam porezno neutralan i vise ne u placati porez drzavi

Avatar Bongozg
Bongozg
07:16 22.06.2022.

Nekad su se roditelji ponosili djecjim uspjesima na natjecanjima iz matematike, a djeca svojim ocjenama u skoli. Nekad su se oonosili i njihovim dobrim ponasanjem, time sto ne piju i sl. A ovi roditelji? Mogu oni imati para, al nista im ne moze pomoci

DU
Deleted user
07:31 22.06.2022.

Da se svijet izopačio, znamo odavno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije