Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javnost nije oduševljena

Otkriveno tko će pjevati na krunidbi kralja Charlesa, velika glazbena imena odbila sudjelovati

Britain's King Charles III attends the 200th Sovereign's parade at Royal Military Academy Sandhurst in Cambereley
Foto: POOL/REUTERS
1/6
15.04.2023.
u 11:00

U najavi programa koncerta potvrđene su medijske informacije da su velika imena britanske glazbene scene odbila sudjelovati, poput Eltona Johna, Adele, Eda Sheerana i Harryja Stylesa

Katy Perry, Lionel Ritchie i Andrea Bocelli bit će glavni izvođači na koncertu u prigodi krunidbe Charlesa III., a zapažen je izostanak velikih britanskih imena, javio je u petak BBC dok događaj zasad ne potiče preveliko oduševljenje javnosti.Na šarolikom programu naći će se i muški sastav Take That u sadašnjem obliku, bez osnivača Robbieja Williamsa i skladatelj klasične glazbe Alexis Ffrench koji će sutradan nakon krunidbe nastupiti u Windsorskom dvorcu pred 20.000 ljudi.

"Koncertom će se proslaviti novo poglavlje nacionalne povijesti, uz teme ljubavi, poštovanja i optimizma, slaveći četiri nacije, njihove zajednice i Commonwealth", istaknuo je BBC koji će prenositi događaj.

Nastupit će i zbor sastavljen od amatera iz raznih zajednica poput spašavatelja na moru, vozača taksija i reggae skupina te virtualni zbor predstavnika Commonwealtha, saveza zemalja koji uglavnom čine bivše britanske kolonije.

U najavi programa koncerta potvrđene su medijske informacije da su velika imena britanske glazbene scene odbila sudjelovati, poput Eltona Johna, Adele, Eda Sheerana i Harryja Stylesa.

Krunidba Karla III., prvi takav događaj nakon krunidbe njegove majke Elizabete 1953. koja je umrla u rujnu, zasad ne oduševljava pretjerano Britance koje zabrinjava nagli rast cijena u protekloj godini što je potaknuo ozbiljnu društvenu krizu.

Anketa instituta YouGov objavljena u petak pokazuje da gotovo dvije trećine Britanaca (64 posto) i 75 posto mladih nisu zainteresirani za krunidbu, a 46 posto misli da će gledati prijenos ili će sudjelovati u nekim svečanostima.

Sama krunidba održat će se 6. svibnja u Westminsterskoj opatiji pred 2.000 uzvanika i treba trajati sat vremena, u nešto skromnijem obliku nego ona Elizabete II. (8.000 uzvanika i trajala je tri sata).

Dolazak su najavile mnoge okrunjene glave i strani čelnici, poput francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Američkog predsjednika Joea Bidena zastupat će supruga Jill, a princ Harry koji nije u najboljim odnosima s kraljevskom obitelji, doći će bez supruge Meghan.

VIDEO Javio nam se Siniša Vuco: 'Istina je, selim se u Venezuelu, kupio sam stanove na Karibima'

Komentara 1

Avatar tomsom
tomsom
16:20 15.04.2023.

Odbijanje je odraz njegovog odnosa prema Dijani. Nebitna osoba, osim za štovatelje osvajača, ugnjetavača i kolonizatora, koji se kunu u demokraciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije