Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Dragojević

'Oliveru sam rekla 'da' prije vremena. Svi su se smijali, ali ja se nikada nisam pokajala'

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
1/17
13.09.2019.
u 12:48

Na otvorenju izložbe posvećene legendarnom Oliveru Dragojeviću bila je supruga Vesna te njihovi sinovi Dino, Davor i Damir s obiteljima.

Vridilo je – Oliver naziv je velikog multimedijskog projekta započetog u petak, otvaranjem izložbe do sada neviđenih obiteljskih i privatnih fotografija Olivera Dragojevića po izboru Feđe Klarića te predstavljanjem Oliverovog murala, rada umjetnika Slavena Legatora u splitskom Centru City One, a završit će koncertom koji već sada nazivaju koncertom godine u Spaladium Areni, na rođendan Olivera Dragojevića, 7. prosinca.

– Ovo će biti koncert koji Oliver nije uspio održati, a sve je bilo spremno za njega. Jako sam uzbuđena i zbog koncerta i izložbe. Feđa je odabrao krasne fotke, sve su mi jednako drage i svaka budi emocije – rekla je Oliverova supruga Vesna Dragojević na otvorenju izložbe. Ipak, uz 42 fotografije, zaustavila se pokraj one s njihova vjenčanja.

– Rekla sam "da" prije vremena pa smo se svi smijali. I nikad se nisam pokajala! – kaže Vesna. Na otvorenju izložbe bili su njihovi sinovi Dino, Davor i Damir s obiteljima. – Baš zato što smo bili toliko bliski, 50 godina smo se družili, htio sam da ova izložba bude drukčija od ostalih, da prikaže Olivera intimno. Zahvaljujući njegovoj obitelji, izabrali smo 42 fotografije iz obiteljskog albuma koje su oni ustupili s velikim pijetetom. Dio će biti izložen u Oliverovu muzeju u Veloj Luci – rekao je Feđa Klarić koji je izborom fotografija napravio presjek Oliverova života. Na najstarijoj fotografiji Oliver je imao tri godine i slikao se s bratom Aljošom, a na zadnjoj je Oliverov ispraćaj. I Feđu Klarića zamolili smo da izdvoji jednu posebnu fotografiju.

– Od Maje Prgomet uzeo sam fotografiju na kojoj Giboni ljubi Olivera. Ljubi ga onako kako se ljubi onoga koga najviše voliš, kao što se ljubi majka, a Oliver je za Dalmaciju bio upravo to, majka – kaže Feđa Klarić koji teško suspreže suze govoreći o Oliveru. Izložba na kojoj je većina fotografija prvi put javno izložena bit će postavljena do 6. listopada, a mural Slavena Lagatora u splitskom Citiju ostaje trajno.

Koncert za Oliverov rođendan, 7. prosinca 2019. u Spaladium Areni, bit će izuzetan, kaže Vesna Dragojević, i održat će se samo jednom. Kao izvođači najavljeni su Zlatan Stipišić Gibonni, Petar Grašo, Stjepan Hauser, Tedi Spalato, Zagrebačka filharmonija i mnogi drugi. Koncert su najavili organizator Nenad Drobnjak, dirigent Alen Bjelinski i direktor Spaladium Arene, Renco Posinković. – Oliver je bio normalan, običan čovjek, dobar, nije komplicirao. S njim je bio užitak surađivati. Sretni smo sto smo imali tako nevjerojatnog čovjeka koji u nama i dalje živi – rekao je Bjelinski. Karte za koncert od petka su u prodaji.

Komentara 2

RO
RobIra
14:34 13.09.2019.

Legenda koja se rijetko doživi i osjeti. Hvala ti Olivere za svaku pjesmu i osmjeh.

ZA
zagabria1
14:34 13.09.2019.

Reče legendarni Oliver, zašto u Splitu sva djeca muzičara sliče. Zato jer im isti borci troše žene dok su na gaži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije