Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

360 VIDEO Oliver Dragojević puna tri sata redao hit za hitom...

Trijumfalnim koncertom u prepunoj Areni Zagreb Oliver Dragojević još jednom je pokazao zašto je godinama na samom vrhu hrvatske glazbene scene
11. ožujka 2017. u 23:42 7 komentara 8193 prikaza
Oliver Dragojević
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/16

Glazbenik iz Vela Luke ove će godine proslaviti 70. rođendan, pa je koncert prigodno nazvan Oliverovih 70. Bio je to nastup za glazbene sladokusce koji je trajao puna tri sata, a u kojem smo mogli čuti više od 30 pjesama, u briljantnim, pravim filmskim aranžmanima Ranka Rihtmana. Olivera su pratili njegovi Dupini, ali i Zagrebačka filharmonija, pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog

- Moram priznati da imam malu tremu, srce mi lupa - kazao je Oliver na početku, te izveo dvije pjesme sa samog početka karijere: "Evo mene među moje" i "Zelenu granu s tugom žuta voća", te nastavio s Runjićevim klasicima kao "Nocturno" i "Što to bješe ljubav". Izbor gostiju bio je zaista odličan. Svjetski poznati glazbenik Antonio Serrano, pravi virtuoz usne harmonike svirao je "Neveru", a dobar dio koncerta na pozornici je bio i zbor Izvor, koji je pjesmama "Lipa moja" i "Dobar dan" dao dodatnu dimenziju. Elvis Stanić je svirao harmoniku na "Magdaleni" a Matija Dedić klavir na "Vridilo je".

 

Poseban pljesak dobio je Stjepan Hauser, koji se sa svojim violončelom pridružio Oliveru na "Pismo moja", a onda se vratio djevojci Jeleni Rozgi, u čijem je društvu iz backstagea pratio koncert. Iako je većina pjesama bila "za dušu", pri kraju smo stigli i zaplesati, uz "U ljubav vjere nemam", "Morski vuk" i "Nadalinu", a Oliver je zapjevao i na engleskom, izvodeći "I Wish" Stevieja Wondera. Očekivano, kraj je bio rezerviran za najveće hitove - "Galeba", "Cesaricu" i "Vjeruj u ljubav", koje je s Oliverom pjevala cijela dvorana.

- Hvala vam na svemu, sve je bilo odlično osim mog glasa, koji nije bio u najboljem stanju - pomalo je samokritičan bio Oliver. No, ne zamjeramo mu ništa. Dapače, Oliver je vjerojatno jedini izvođač na ovim prostorima koji može puna tri sata svirati samo hitove, a da nije dosadan ni jednog trenutka.

> > Oliver Dragojević: Gibo je zaslužan baš za sve pjesme na albumu

> > Najveće glazbene zvijezde nastupaju na ovogodišnjem Porinu

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti