Naslovnica Showbiz Estrada

Odužuju se velikanu: Oliver dobiva svoj muzej u Vela Luci

Inicijativu za Oliverov muzej pokrenuli su članovi njegove obitelji, a Općina Vela Luka prihvatila ju je bez razmišljanja.
06. studenoga 2018. u 10:15 1 komentara 1557 prikaza
Oliver Dragojević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Tri mjeseca nakon što nas je napustio Oliver Dragojević njegova rodna Vela Luka odlučila mu se odužiti na najljepši način. Velikan hrvatske glazbe dobit će muzej na Korčuli. Inicijativu za izgradnju muzeja pokrenula je Oliverova obitelj, a općina Vela Luka prihvatila ju je bez razmišljanja. 

Željko Bebek Nedostaje mi Oliver, sipao je duhovitosti iz rukava

- Svi znamo da je Oliver rođen u Veloj Luci i da je tu proveo djetinjstvo. Sve svoje ljetne i zimske odmore i svaki slobodni trenutak provodio je u Veloj Luci. Tu je sagradio i dvije kuće; jednu na Ratu, a poslije je kupio stariju kuću koju je preuredio i u kojoj je s obitelji najčešće boravio - izjavio je zamjenik načelnice općine Dragiša Barčot za Dalmacija Danas. 

a strana Pogledajte kako će izgledati HRT-ov specijal za Olivera Dragojevića

Iako je ideja o izgradnji još u početnoj fazi u Vela Luci ističu da je već odlučeno gdje će muzej biti. - Najprije se razmišljalo o kupnji jedne stare zgrade u centru, a razmatrao se i prostor tamošnjeg Kulturnog centra, no na kraju je odlučeno da će Oliver svoj prostor dobiti u Zadružnom domu - kaže Barčot. Dodaje da je to najatraktivnija lokacija koju su razmatrali, a s prijedlogom se složila i obitelj Dragojević. 

Dražen Siriščević Petodnevne koncerte Olivera Dragojevića u Lisinskom nitko neće moći nadmašiti

Osim muzeja u planu je i pokretanje Oliverovih dana koji bi isključivo bili vezani uz obogaćivanje kulturne ponude. - Želimo našem Oliveru odati počast u svakom pogledu, a tijekom ljetnih događanja jedan tjedan posvetit ćemo isključivo Oliveru - najavljuje Barčot. 

Pogledajte i veličanstven oproštaj od Olivera Dragojevića. 

RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas