Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 10 GODINA

Od siromašne tinejdžerice do dobitnice Oscara: Legendarna filmska diva opet pred kamerama!

2019 Governors Awards, Arrivals
Foto: Troy Harvey/PictureLux/PIXSELL/PictureLux/PIXSELL
1/7
24.09.2020.
u 15:03

Podsjetimo, Sophia je dvostruka dobitnica nagrade Oscar, prvi puta pripao joj je 1961. za najbolju glumicu u filmu "La Ciociara" te počasni iz 1991. godine za bogatu karijeru i upečatljiv doprinos umjetnosti.

Talijanska glumica Sophia Loren ponovno će kročiti na filmski set nakon deset godina i to u Netflixovom filmu "The Life Ahead" koji će premijeru doživjeti 13. studenog, piše Deadline.

U novoj talijanskoj drami, nastaloj prema romanu Madame Rosa, koju je režirao njezin sin Edoardo Ponti, 86-godišnjakinja će glumiti istoimenu protagonisticu. - Čvsta je. Fragilna je. Ona je preživjela. Na puno načina me podsjeća na moju vlastitu majku – komentirala je Loren kojoj je ova uloga sve što je mogla poželjeti. - Kad mi ju je sin predložio (ulogu), bilo je to ostvarenje snova. Uhvatila sam priliku! - kazala je medijima i istaknula kako je priča bogata, srceslamajuća, ali i poetična.

09 November 2019, Hamburg: Sophia Loren, Italian actress, at the naming ceremony in the Plaza on board the cruise ship MSC Grandiosa. Photo: Christian Charisius/dpa /DPA/PIXSELL
Foto: Christian Charisius/DPA/PIXSELL

- To je film o prijateljstvu između dva lika koji su na površini posve razdvojeni; rasom, religijom, kulturom i generacijom, ali i dalje postoje dvije strane novčića – priča oduševljeno dobitnica Oscara koja će odigrati ulogu Židovke koja je preživjela holokaust te pomaže u odgoju djece prostitutki s kojima je nekoć radila. Madame Rosa posvoji 12-godišnjeg Momoa, senegalskog dječaka koji joj krade svijeće, a kada ga ulovi i treba joj se ispričati, započinju odnos. Počinju kolati glasine da bi joj se mogao nakloniti još jedan Oscar. Naime, to ima smisla unatoč otkazanoj dodjeli zbog pandemije, koja će se održati tek na proljeće 2021. godine. Datum objave filma snažno se preklapa s prošlogodišnjim prestižnim naslovima koji su pokupili brdo nominacija.

Podsjetimo, Sophia je dvostruka dobitnica nagrade Oscar, prvi puta pripao joj je 1961. za najbolju glumicu u filmu "La Ciociara" te počasni iz 1991. godine za bogatu karijeru i upečatljiv doprinos umjetnosti.

Inače, prije šest godina u povodu svog 80. rođendana, legendarna talijanska diva je u Mexico Cityju predstavila biografsku izložbu koja prikazuje njezin put kroz trnje do zvijezda.

Izložba "Sophia Loren Mexico" prikazala je život talijanske glumice od njezinih početaka kao siromašne tinejdžerice koju otkriva filmski producent za kojeg se poslije i udaje te postanak onog što su filmski kritičari nazvali najboljim talijanskim izvoznim proizvodom još od tjestenine.

– Impresivna je stvar što ima toliko predmeta vezanih uz moju karijeru pod istim krovom. To je vrlo dirljivo – rekla je Loren, koja je 20. rujna navršila 86. godina. O svom burnom životu pisala je u autobografiji "Moj život strasti"  te je otkrila kako su joj usred bijela dana, 1970. godine, pljačkaši dragulja upali u stan koji je djelila sa suprugom Carlom Pontijem u New Yorku. – Carlo je upravo otputovao u Italiju jer mu je otac umirao, a ja sam ostala s našim 1,5-godišnjim sinom Cipijem. Odjednom su mi dvojica muškaraca upala u stan – opisala je u biografiji filmska diva.

– Povikali su: ''Ovo je pljačka!'' U rukama su imali pištolje, a bili su maskirani perikama, brkovima i sunčanim naočalama. Uhvatila me panika, jer u sobi do bio je moj sin te sam im odlučila dati sve što traže – opisuje. Željeli su dragulje koje je posudila za svečanu večer, a kada među njima nisu našli dijamantni prsten koji je nosila nekoliko dana prije na televiziji, vrijedan 500.000 dolara, kaže da se proklela zbog taštine. Razbojnici su, srećom, uskoro pobjegli.

 Loren je također ispričala kako je 1980. godine provela 30 dana u zatvoru zbog neplaćanja poreza, a te optužbe i dalje naziva potpuno neistinitima. – Tijekom tih godina živjela sam u drugim zemljama te sam tamo plaćala porez. Morala sam u zatvor, inače mi ne bi dopustili da se dođem u Italiju, bez čega nisam mogla. Danas kada čitam dnevnik iz zatvora, i dalje osjećam strah i ranjivost koju ništa ne može izbrisati. Nema većeg poniženja od onog kada vam oduzmu slobodu – kaže Loren.


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije