Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGOLJUB ĐURIČIĆ

Od posljedica koronavirusa preminuo legendarni bubnjar grupe Leb i sol, Zdravka Čolića i drugih

Dragoljub Đuričić
Foto: Screenshot
1/3
15.03.2021.
u 17:25

Snimio je preko 70 albuma, kao studijski glazbenik te kao član raznih grupa u kojima je svirao. U njegovoj glazbenoj karijeri svirao je na više od 6000 koncerata kako širom bivše Jugoslavije, tako i Europe i SAD-a

Dragoljub Đuričić, jedan od najpoznatijih srpskih bubnjara, preminuo je danas u 69. godini od posljedica koronavirusa, javljaju srpski mediji. Glazbenik je u dugoj karijeri surađivao s grupama  Leb i sol, Yu Grupa, Kerber, te sa sa Đorđem Balaševićem i Zdravkom Čolićem. Od opakog virusa bolovao je posljednjih mjesec dana, a 24. veljače hospitaliziran je u bolnici Dragica Mišović.

Dragoljub Đuričić rođen je 1953. godine na Cetinju. Početkom 70-tih godina u Herceg Novom sa svojim školskim kolegama osnovao je prvu grupu The End, zatim bend 'Krune', a 1972. se priključio već poznatoj grupi Egzodus. Krajem te godine osniva svoju grupu Veritas, a 1975. godine se doselio u Beograd i priključuje grupi Ribelli sa kojom nastupao po cijeloj bivšoj državi prateći gotovo sve popularne pjevače tog vremena.

 Snimio je preko 70 albuma, kao studijski glazbenik te kao član raznih grupa u kojima je svirao. U njegovoj glazbenoj karijeri svirao je na više od 6000 koncerata kako širom bivše Jugoslavije, tako i Europe i SAD-a. Od 1997. godine bio je vođa orkestra koji je pratio najpopularnijeg pjevača na Balkanu Zdravka Čoliċa. Njegov prepoznatljiv način sviranja u kojem je uvijek postojala ravnoteža između emocija i tehnike učinile su ga vrlo uglednim među samim glazbenicima kao i ljubiteljima kvalitetne glazbe Dragoljub Đuričić je jedan od rijetkih bubnjara u bivšoj Jugoslaviji koji je bubnjeve stavio u prvi plan svrstavajuċi ih time u grupu vodećih solo glazbenih instrumenata.

Aktivno je sudjelovao na građanskim prosvjedima 1996. godine predvodeći grupu od 30 bubnjara koja je dala tempo maršu prosvjednika koji su na ulice izašli kako bi prosvjedovali protiv tadašnje vlasti.

 

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Vukomerec
Vukomerec
19:17 15.03.2021.

Srbija krklja pod novim udarom korone. One laži o njihovom cijepljenju sada izlaze na vidjelo. Preko 90% cijepljenih je cijepljeno kineskim Sinopharmom. Za koje EU neće izdavati Covid putovnice. Jer ništa ne vrijedi.

Avatar Vukomerec
Vukomerec
19:14 15.03.2021.

Korona kosi Srbiju. Dobar dokaz da je ono srbijansko cijepljenje kineskim cjepivom Sinopharm smijurija.

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
17:58 15.03.2021.

Korona tamo kosi glazbenu scenu. A nekako ne vjerujem da se oni nisu cijepili 🤔 Pa jel ih onda kosi korona ili cjepivo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije