Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravi gurmani

Od bureka do sushija! Naše zvijezde uživaju u jelima bez kajanja

Foto: Instagram
1/10
14.09.2019.
u 09:32

Na hrvatskoj sceni postoje mnogi gurmani koji uživaju u domaćim, ali i egzotičnim jelima.

Mljac, mljac! Otkako postoji Instagram, hrana je neizostavan subjekt svačijeg profila – bilo da se radi o videu koji opisuje način pripreme ili obavijesti o dobrom provodu začinjenom finom hranom lijepog izgleda. Društvene mreže uz koje kratimo vrijeme često su utočište obožavatelja hrane i gurmana, tzv. foodieja koji najboljim obrokom na tanjuru žele očarati internetsku zajednicu ili ondje samo traže inspiraciju u tuđim receptima i kreativnim jelima.

Naime, istraživanja su pokazala da čak 39% Britanaca provodi vrijeme na Instagramu prateći sadržaj vezan uz hranu i piće, bilo da se radi o tzv. hashtagovima ili pojedinačnim profilima. Dok se svjetski slavne osobe poput glumice Gwyneth Paltrow i pjevača Justina Timberlakea hvale objavama pretežno o zdravim i uravnoteženim obrocima, kod naših poznatih i slavnih se može naći za svakoga ponešto – od sušija do bureka.

Tako je u travnju naš reprezentativac Ivan Rakitić čudnim obrokom podijelio svoje pratitelje na Instagramu. Poziravši sa zdjelicom punom puževa, koji su u svijetu poznata delikatesa, Ivan je uspješno izazvao lavinu komentara. Dok su ga neki pitali kako to može jesti i sugerirali da je bolje da nareže kulena, drugi su podržali njegovu strast prema toj deliciji te podijelili s njim savjete i recepte za pripremu te delikatese. Njegov kolega s nogometnog terena Dejan Lovren, bez obzira na rijetke fotografije hrane na Instagramu, jednom prilikom pokazao je da je veliki ljubitelj domaćih kolača te objavio fotografiju na kojoj uživa u velikoj porciji omiljena bakina kolača. Osim nogometaša, vole jesti i tenisači! Na profilu Borne Ćorića na Instagramu često možemo vidjeti kako jede u restoranima, a društvo mu prave prijatelji ili obitelj, što i ne čudi s obzirom na raspored profesionalnog sportaša, a na večeri s trenerom Antonijem Veićem u jednom restoranu u Monaku odlučio se za biftek, krumpiriće prelivene sirom i nekoliko vrsta umaka.

Kad nije na pozornici ili na setu, glumica Ecija Ojdanić rado priprema raznovrsna jela, a time se i pohvalila na Instagramu kad je pripremila ružice s orasima, salatu s lignjama, paštetu od tunjevine, quiche sa šparogama, quiche s porilukom, francusku salatu i proju. Često u intervjuima opisuje zdrave prehrambene navike, ali ipak nekad uživa u obrocima poput masnog bureka. Osim nje, naša najpoznatija influencerica Sonja Kovač čestim objavama na Instagramu daje do znanja da zna dobro i raznovrsno jesti; od sušija na Zrću do vafla u Barceloni, a njoj uz bok je Doris Pinčić-Rogoznica koja redovito objavljuje recepte na jednoj aplikaciji, a u kulinarskim pothvatima uživa sa suprugom Borisom i ocem Marijem s kojim je uspješno pripremila tjesteninu sa školjkama prema bakinu receptu.

“Baba više nije živa, ali naučila nas je kako od malo hrane napraviti puno, kako jesti balansirano, kako biti otvoren prema novim namirnicama, ali dobro znati gdje su korijeni naše prehrane. Tata je živi spomenik onoga što ja zovem „kuhinja babe Eve“, puno je bolji kuhar i veći gurman od mene, ali polako, mlada sam, stignem...”, napisala je lijepa voditeljica. Iako je ljubiteljica brze hrane, na pjevačici Maji Šuput to se ne može primijetiti, a na Instagramu ponosno pokazuje da uživa i u “zločestim” obrocima.

Poznata je kao gurman pa to što se odlučila na kreiranje vlastita kolača ne čudi, ali mnoge iznenađuje koliko Maja može pojesti te što i dalje ima tako vitku liniju. – Ja ne znam kak’ ja nisam prase. Ljudi, ja toliko jedem. Kad mi muž kaže da toliko puno jedem i kako je moguće da tako izgledam, ja njemu kažem da mora ići na moje koncerte, skakati i živcirati se zbog posla i tako sve to potrošiti. A kad stignem idem i u teretanu – rekla je pjevačica za InMagazin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije