Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera ove godine

Objavljene su prve snimke novog serijala u kojem Kevin Spacey igra Franju Tuđmana

Foto: HRT
1/10
07.01.2022.
u 17:15

Prvi kadrovi snimljeni su tijekom boravka Kevina Spaceya u Zagrebu i prikazani su na HRT-u u sklopu Vijesti iz kulture.

Na poziv Jakova Sedlara krajem prosinca u Zagreb je stigao Oskarovac Kevin Spacey, a njegov posjet Hrvatskoj dijelom je bio privatne, a dijelom i poslovne prirode. Naime, povod dolaska poznatog glumca je bilo snimanje igrano dokumentarnog filma o prvom predsjedniku Hrvatske Franji Tuđmanu čiji scenarij potpisuje Hrvoje Hitrec, a režiju Jakov Sedlar. Prvi kadrovi snimljeni su tijekom boravka Kevina Spaceya u Zagrebu i prikazani su na HRT-u u sklopu Vijesti iz kulture. Tim povodom Sedlar je otkrio detalje o angažmanu poznatog glumca te ispričao kako su pregovori o njegovom angažmanu počeli prije osam mjeseci. 

- Došao je savršeno dobro informiran o njemu. Takav je tip glumca. Ne bi pristao igrati nekoga da ne stoji iza toga, iza svoje uloge i te osobnosti koju tumači. Znao je masu detalja i iznenadio me svojim znanjem i pitanjima koje mi je postavljao. On apsolutno poštuje predsjednika Tuđmana, tako ga i igra - izjavio je Sedlar. 

Premijera filma održat će se 14. svibnja u Zagrebu ove godine, na stogodišnjicu rođenja Franje Tuđmana. - Premijera će biti po cijeloj Hrvatskoj. Mislim da Hrvatska zaslužuje vidjeti film o čovjeku koji je otac države. Pogotovo mlade generacije zaslužuju vidjeti što se sve skupa događalo. Film će zbog Spaceyja igrati i u sedam američkih gradova, što je fantastično jer će imati američku distribuciju za američku publiku. Mislim da će to povući i neke druge države da organiziraju premijere našeg filma - poručio je Sedlar.

VIDEO Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže

Ključne riječi

Komentara 5

SA
Samuraj3
17:45 07.01.2022.

A tko će drugi nego naš Jakov Sedlar. Bravo, samo naprijed!!!

PR
prahrvat
18:00 07.01.2022.

Ovo ce sigurno biti gledljiv film.

BR
Bruce
14:28 11.01.2022.

Hahaha, taj se stvarno srozao! Šteta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije