Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljedni ispraćaj

Shrvana obitelj na Mirogoju se oprostila od Fadila Vejzovića, posljednje zbogom uputili mu i brojni poznati

Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/17
05.10.2022.
u 14:19

Istaknuti umjetnik preminuo je u 80. godini, a svoju posljednju izložbu pod nazivom "Tijelo Svijeta" imao je ovog proljeća u zagrebačkoj Galeriji Račić.

Na zagrebačkom Mirogoju obitelj i prijatelji oprostili su se danas od poznatog hrvatskog slikara i grafičara, ilustratora i dizajnera te vrsnog crtača Fadila Vejzovića koji je preminuo u 80. godini. Dimitrije Popović, Božo Biškupić, Ivan Posavec, Ksenija Pajić, Ana Begić Tahiri, Ivica Pucar, Hrvoje Klobučar samo je dio osoba iz javnog života koji su se došli posljednji put oprostiti od uglednog umjetnika. Od Fadila Vejzovića dirljivim su se riječima oprostile i njegove snahe, voditeljica Nevena Rendeli Vejzović koja je u braku s Fadilovim sinom Makom i glumica Bojana Gregorić Vejzović koja je u braku s glumcem Enesom Vejzovićem. 

- Toliko je tuge ovih dana u našim životima da želim gledati samo sretne slike i uspomene. Ispunjen život i kad završi, ni ne može biti ništa drugo nego sreća. Uostalom, kad si slikar života kao moj svekar, onda živiš vječno. Putujte Fadile mirno i zadovoljno! – napisala je Nevena na Instagramu. U svojoj objavi na društvenim mrežama Bojana se oprostila od svekra ovim riječima: - Dragi naš deda Fadil, falit ćete neizmjerno, nosimo vas u našim srcima zauvijek! Dok slikate nebeskim platnima nek vas čuva vaša Galatea, do naših ponovnih susreta u prostranstvima svemira - napisala je.

Fadil Vejzović posljednju izložbu imao je ovog proljeća u zagrebačkoj Galeriji Račić pod nazivom "Tijelo Svijet", a djela mu se, odlukom Igora Zidića, nalaze i u stalnom postavu današnjeg Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu. Vječna tema i inspiracija umjetničkog rada Fadila Vejzovića  bili su žensko tijelo i ljepota. Bavio se i ilustracijama knjiga, a prije tri godine objavio je zapaženu ilustriranu knjigu prema pjesmi Arsena Dedića "Kuća pored mora". 

 

Komentara 5

Avatar tarana
tarana
17:13 05.10.2022.

Počivao u miru umjetniče.

Avatar krcedolac
krcedolac
13:16 06.10.2022.

Moja generacija ga pamti kao sjajnog ilustratora dok bio grafički urednik Starta.

PR
prajdali100
17:55 05.10.2022.

Ako je Fadil ,a jeste, onda nije djed već babo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije