Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznato tv lice

Novinar Nove TV okušao je sreću u 'Milijunašu' u kojem je nastupio i prije 18 godina

Foto: HRT
1/6
09.03.2023.
u 21:31

Stipe Sladoljev bez problema je prošao prvi prag, a prisjetio se kako je prije 18 godina na prvu zapreku naišao na osmom pitanju na kojem je potrošio dva džokera

U HRT-ovom kvizu "Tko želi biti milijunaš?" večeras je igru iz prošle emisije nastavila liječnica Mima Georgieva koja je prošloga  četvrtka osvojila 5000 eura i tada je potrošila i sve džokere. Večeras je igru počela odgovarajući na 11. pitanje koje je glasilo: Tko je 10. ožujka 1876. rekao: "Gospodine Watson, dođite, trebam vas". Ponuđeni su joj odgovori Bell, Edison, Faraday i Morse. Mima je kao točan odgovor ponudila Morsea, ali bila je u krivu jer je točan odgovor bio Bell. Drugi natjecatelj u večerašnjem izdanju kviza je bio Domagoj Kožul iz Slavonskog Broda.

Prvi set pitanja za manje iznose je odgovorio bez poteškoća, ali na devetom pitanju je zatražio pomoć džokera "pola-pola". Pitanje koje mu je zadalo probleme glasilo je: U kojem se francuskom departmanu nalaze gradovi Lille i Dunkerque, a mogao je birati između odgovora Nord, Est, Sud i Ouest. Kada je iskoristio džoker pola - pola iz ponude odgovora izostali su Est i Sud pa se diplomirani pravnik odlučio za Nord te osvojio 2500 eura. Sljedeće 10. pitanje bilo je iz filmske industrije i glasilo je: Koja je višestruka oskarovka osvojila svog prvog Oscara nakon što je utjelovila višestruku oskarovku.

Domagoju su bili ponuđeni odgovori Renée Zellweger,  Meryl Streep,  Jodie Foster i Cate Blanchett i kako nije bio siguran u točan odgovor zatražio je pomoć publike. Publika nijedan posto glasova nije dodijelila Renée Zellweger. Meryl Streep dobila je 53 posto glasova, Jodie Foster 43 posto, a Cate Blanchett svega 4 posto glasova publike.  Domagoj je odlučio na ovom pitanju iskoristiti i džoker zovi, a njegov prijatelj nije bio siguran u točan odgovor ali mu je rekao kako ga najviše "vuče" Cate Blanchett.

Na kraju je Domagoj odlučio kako će uzeti osvojeni iznos od 2500 eura i otići kući, a da je poslušao džoker zovi išao bi i na sljedeće pitanje jer je Cate Blanchett bio točan odgovor. Sljedeći natjecatelj koji je sjeo nasuprot Tarika Filipovića dobro nam je poznato televizijsko lice, a to je novinar sportske redakcije Nove TV Stipe Sladoljev kojem su hodnici Prisavlja dobro poznati jer je nekada radio i na HRT-u.

Stipe je prvi prag prošao bez problema, a na osmom pitanju se malo zamislio iako je bilo iz njegovog sportskog sektora. Prisjetio se kako je baš prije 18 godina u ovom istom kvizu na osmom pitanju iskoristio dva džokera, ali ovaj put je odlučio džokere sačuvati za nastavak igre. Koja nogometna reprezentacija u svojoj statistici ima i pobjedu i poraz u finalima Eura, glasilo je osmo pitanje na koje su mu bili ponuđeni odgovori Portugal, Grčka, Nizozemska i Danska. Stipe je točno odgovorio kako je riječ o Portugala i tako je osvojio 2500 eura, a svoju igru nastavlja u sljedećoj emisiji. 

VIDEO Ana Radišić: Godinama sam sanjala o HRT-u, a s RTL-a će mi najviše nedostajati ljudi

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
07:42 10.03.2023.

Bio prije 18 godina? Pa rekli su - tko jednom nastupi, više ne može?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije