Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvati bijesni na EBU

Novi udarac za Damira Kedžu, oglasio se nakon još jedne neočekivane odluke: 'Žao mi je...'

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/5
21.03.2020.
u 10:45

- Kako bi se odala počast pjesmama koje su trebale biti izvedene na ovogodišnjem Eurosongu, EBU je odlučio izdati CD Eurosonga 2020. Dodatno se razmatra i na koje će još načine biti promovirani ovogodišnji nesuđeni sudionici Eurosonga, a o tome će se odluka donijeti 26. ožujka - poručili su iz EBU-a.

Pjesmu 'Divlji vjetre' s kojom nas je trebao predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu Damir Kedžo ipak neće izvesti na eurovizijskoj pozornici. Naime, organizacija Eurosonga odlučila je da se ovogodišnje pobjedničke pjesme ipak neće moći natjecati 2021. godine.

- Na sastanku eurovizijske Referentne grupe odlučeno je kako eurovizijska pravila neće biti mijenjana te da će za Eurosong 2021. morati biti odabrane nove pjesme! Hoće li izvođač biti isti, odluka je na svakoj televiziji sudionici Eurosonga posebno - pojasnili su iz EBU-a dodavši kako već razmatraju načine na koje će ovogodišnje nesuđene sudionike Eurosonga ipak promovirati.

1/6

-Kako bi se odala počast pjesmama koje su trebale biti izvedene na ovogodišnjem Eurosongu, EBU je odlučio izdati CD Eurosonga 2020. Dodatno se razmatra i na koje će još načine biti promovirani ovogodišnji nesuđeni sudionici Eurosonga, a o tome će se odluka donijeti 26. ožujka. Svakako je poznato kako taj televizijski i/ili radijski događaj neće biti natjecateljskog tipa - istaknuli su.

Nakon odluke na svom Instagramu oglasio se i sam Damir Kedžo koji je žalostan zbog otkazivanja nastupa, ali i svjestan ispravnosti odluke. - Odluka EBU-a je kao i ona prethodna očekivana. Žao mi je što Europa neće čuti "Divlji vjetre" u punom sjaju na velikoj pozornici uz poseban scenski nastup i zborno pjevanje mojih sjajnih cura. Vrijeme u kojem živimo je teško i moramo donositi teške odluke, samo neka smo svi zdravi. To je trenutno jedino važno. Surađujem s Hrvatskom delegacijom odlično od prvog dana i vjerujem da ćemo u danima koji slijede naći najbolje moguće rješenje za nastup Hrvatske na Eurosongu 2021. - poručio je Kedžo. Hoće li nas on predstavljati iduće godine na Eurosongu odlučit će HRT. S javne televizije pak poručuju da će odluku o tome koga će Hrvatska poslati 2021. na Eurosong 2021. donijeti naknadno i o njoj pravovremeno obavijestiti javnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DAMIR KEDZO (@damirkedzo) on

 "Ovo je nepravedno prema Kedži", "Nadam se da će HRT donijeti ispravnu odluku i poslati Kedžu na Eurosong iduće godine, a pjesmu da biramo svi skupa! Dakle Kedžo predstavnik s 4 pjesme u izboru!", samo su neki od prijedloga na službenoj Facebook stranici Eurosong HRT.

Ključne riječi

Komentara 18

SA
samoborka
11:23 21.03.2020.

Pjesma je još jedna od bljutavih limunada u nizu, tako da sumnjam da itko žali za Eurosongom osim Kedzine obitelji, curica zaljubljenih u njega i ekipe koja je mislila omastiti brk ubirući novac od svega popratnog vezanog uz njegovo sudjelovanje na ES. Dečko ima lijep glas i nije loš pjevač, ali je pjesma bezveze. Znači, onaj tko šalje pjesmu mora zamisliti da ne razumije niti jednu njenu riječ (znati, čuti ju onako kako ju čuje 99% publike, tj onih koji ne razumiju jezik), objektivno procijeniti koliko je ritam melodičan (tako se pridobiva pažnja te publike) ili poslati Dreleta u grudnjaku i tangicama s dlakama na prsima pobojanima u dugine boje.

DU
Deleted user
11:13 21.03.2020.

Pao mi teret sa srca...uplašio sam se da ne budemo zadnji...

TO
tolitol
11:49 21.03.2020.

Kada će HRT prestati rasipati naše novce na to odavno ofucano natjecanje kojeg se malo tko sjeća već sutradan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije