Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljudi bez posla

Novi financijski udarac za slavnog kuhara: Žalostan sam zbog ovakvog ishoda

Jamie Oliver
Foto: Axel Heimken/DPA/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.05.2019.
u 14:56

Zadnje dvije godine Jamie Oliver ima ozbiljnih financijskih problema i već je zatvorio nekoliko restorana, a od 2017. godine više ne izdaje ni časopis Jamie koji je izlazio deset godina, a sada bi bez posla moglo ostati više od tisuću njegovih zaposlenika.

Lanac restorana slavnog britanskog kulinarskog majstora Jamiea Olivera biti će u utorak stavljen pod prisilnu upravu, doznaje u utorak Reuters iz izvora upućenih u stanje 25 poslovnica u Ujedinjenoj Kraljevini.

Prema istom izvoru, zbog ulaska prisilne uprave, kao načinu zaštite od kreditora, u pitanju je sudbina više od 1000 radnih mjesta. Oliver, koji je stekao planetarnu popularnost svojim kuharskim TV showom "Goli kuhar", je 2008. pokrenuo lanac talijanskih restorana pod svojim imenom Jamie's Italian, ali se našao pred stečajem.

U njegovoj poslovnoj grupaciji se također nalazi i 'steakhouse' Barbecoa i zalogajnica Jamie Oliver's Diner.

- Želio bih zahvaliti svim našim gostima koji su nas uživali i podržali posljednjih deset godina, bilo je pravo zadovoljstvo biti vam na usluzi. Žalostan sam zbog ovakvog ishoda i želim zahvaliti i svim našim zaposlenicima i dobavljačima što su u ovaj posao stavili svoje srce - rekao je danas Oliver. 

Zadnje dvije godine Jamie Oliver ima ozbiljnih financijskih problema i već je zatvorio nekoliko restorana, a od 2017. godine više ne izdaje ni časopis Jamie koji je izlazio deset godina.

U prosincu je čak uložio svoja tri milijuna funti nadajući se kako će spasiti svoje restorane i radnja mjesta, ali nije uspio. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
17:19 21.05.2019.

Strastven i iskren. I malo pekmez. Ali dobar lik. Žao mi je.

Avatar Untouchable
Untouchable
17:34 21.05.2019.

koga briga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije