Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Novi film Terrencea Malicka, Skriveni život dolazi u domaća kina

Skriveni život
Foto: Promo
1/3
15.01.2020.
u 09:02

Film nadahnut istinitim događajima o ljubavi, osjećajima, moralnim dužnostima i domoljublju tijekom Drugog svjetskog rata

Nadahnut stvarnim događajima, Skriveni život ime je filma poznatog redatelja Terencea Malicka o Austrijancu koji je zbog svoje katoličke vjere odbio uzeti oružje u ruke za Hitlerovu Njemačku te je zbog toga završio u zatvoru.

Foto: Arena Hospitality Group

Kad se austrijski seljak našao suočen s prijetnjom smaknuća zbog izdaje, upravo njegova nepokolebljiva vjera i ljubav prema ženi Fani i djeci održat će njegov duh snažnim. Sa svojom ženom, koju glumi Valerie Pachner, važan je član usko povezane ruralne zajednice. Žive jednostavnim životom, a s vremenom se rode i njihove tri kćeri. Franza (August Diehl) pozovu na osnovnu obuku u vojsku i mora napustiti svoju voljenu ženu i djecu na nekoliko mjeseci, ali nakon predaje Francuske čini se da će rat uskoro završiti i Franz se može vratiti kući. S njegovom majkom i šogoricom Reci, Franz i Fani obrađuju svoju zemlju i odgajaju djecu usred planina i dolina Gornje Austrije živeći sasvim običnim i povučenim obiteljskim životom.

Foto: Arena Hospitality Group

S nastavkom rata, Jägerstätter i ostali muškarci iz sela sposobni za borbu mobilizirani su uz preduvjet da polože svoju zakletvu odanosti Adolfu Hitleru i Trećem Reichu. Unatoč molbama svojih susjeda i okoline, Jägerstätter to odbije napraviti. Boreći se sa spoznajom da će njegova odluka značiti da će završiti u zatvoru i možda biti smaknut, Jägerstätter ipak pronalazi snagu u Faninoj ljubavi i podršci. Jägerstätter je odveden u zatvor, prvo u Enns, a nakon toga u Berlin, gdje mjesecima čeka na svoje suđenje.

Unatoč mnogim prilikama da potpiše zakletvu na odanost, Jägerstätter se i dalje drži svojih uvjerenja te je smaknut u kolovozu 1943. godine.

Skriveni život, u distribuciji Blitz filma, u CineStaru i ostalim kinima pogledajte od 16. siječnja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije