Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAĐA ILI NE?

Nove optužbe iz Srbije! Pobjednička pjesma Eurovizije navodno je plagijat hita Ace Lukasa?

Foto: PIXSELL
1/9
18.05.2022.
u 21:40

"Ukrajina je uzela pjesmu Ace Lukasa 'Soba za plakanje', lijepo, prvo Španjolska, sad oni. Nadam se da će protiv njih poduzeti mjere", "Bravo Ukrajino, uzmi i plagiraj pjesmu 'Soba za plakanje' na Euroviziji i pokaži je cijelom svijetu, ovo je remek djelo. Pjesma je iz 1998. ili Ukrajina mislila da nitko neće primijetiti?", samo su neki od komentara

Ukrajinska grupa Kalush Orchestra premoćno je pobijedila na ovogodišnjoj Euroviziji, no nekoliko dana nakon pobjede i njih su optužili za plagijat. Naime, jedan korisnik Twittera tvrdi kako je "Stefania" plagijat pjesme "Soba za plakanje" srpskog folk pjevača Ace Lukasa iz 1998. godine. 

"Ukrajina je uzela pjesmu Ace Lukasa 'Soba za plakanje', lijepo, prvo Španjolska, sad oni. Nadam se da će protiv njih poduzeti mjere", "Bravo Ukrajino, uzmi i plagiraj pjesmu 'Soba za plakanje' na Euroviziji i pokaži je cijelom svijetu, ovo je remek djelo. Pjesma je iz 1998. ili Ukrajina mislila da nitko neće primijetiti?", samo su neki od komentara. 

Na Instagramu se oglasio i sin Marine Tucaković Milan Laća Radulović, čiji je otac Aleksandar Futa Radulović komponirao pjesmu "Soba za plakanje".

Foto: Instagram

- Čestitke Konstrakti. Srbiju ste predstavili kako dolikuje. Čestitke Ukrajini na pobjedi. Čestitke kompozitoru pobjedničke pjesme što zna za pjesmu Ace Lukasa ‘Soba za plakanje’, koju je ukomponirao Futa - napisao je Laća. 

Podsjetimo, iz susjedne Srbije prije Eurovizije optužili su i španjolsku predstavnicu Chanel kako je plagirala pjesmu "Extravagantno" folkerice Dare Bubamare. 

VIDEO: Pucnjava ispred Arene u Puli tijekom snimanja scena za seriju FBI:International

Ključne riječi

Komentara 5

OD
odisej22
22:32 18.05.2022.

Ukrajinci pjevaju u svom etno stilu.Ukrajinskom,no kako su mnogi nariodi(Nijemci,Hrvati,Egipćani,Sumerani,Asirci) potekli od Srba...sve je moguće.

NE
Nenad54321
22:02 18.05.2022.

Preslušao jedno i drugo i nevidim nikakve sličnosti...gluposti...nikada čuo za tog Lukasa ,odakle je ovaj lik???

BU
Buterbur
23:52 18.05.2022.

Prvo su bili srbi, pa je tek onda nastao svemir. Širom galaksije poznat kao Vasiona™

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije