Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peti kupe

Nika Turković prvi put je pred publikom otpjevala sve pjesme s album '11'

Foto: Filip Bušić
1/6
17.03.2023.
u 14:02

Nakon početne euforije, Nika i bend zagrijali su atmosferu hitom "pusti" tijekom čije izvedbe je do izražaja došla i Nikina žestoka strana, a publika se nije bunila

Sinoć je u rasprodanom zagrebačkom klubu Peti Kupe održana dugoočekivana koncertna promocija hvaljenog debitantskog albuma "11" jedne od najuspješnijih mladih kantautorica glazbene scene - Nike Turković. Nikina brojna publika s oduševljenjem je dočekala omiljenu pjevačicu i njezin bend koji su sinoć po prvi puta uživo odsvirali sve pjesme  s albuma "11" koji je svjetlo dana ugledao u siječnju. 

Simbolički, Nika je set otvorila pjesmom s kojom je i započela ovu iznimnu glazbenu priču - "u mraku", a već pri prvim taktovima bilo je apsolutno jasno da emocija tijekom koncerta neće nedostajati. Vidno dirnuta Nika nošena ovacijama i bodrenjem iz publike od samog početka dala je sve. Nakon početne euforije, Nika i bend zagrijali su atmosferu hitom "pusti" tijekom čije izvedbe je do izražaja došla i Nikina žestoka strana, a publika se nije bunila.... Niz hitova nastavio se s transcendentnom izvedbom pjesme "boje" kojom je dominirala raskoš i punina Nikinog vokala, a uskoro joj se pridružila publika te je refren u glas otpjevalo petstotinjak okupljenih.

 Slijedile su besprijekorne izvedbe "sutra" i "dok nas nema", te medley poslastice "tvoj mir" i planetarnog hita Justina Timberlakea "Cry Me a River" nakon kojeg se Niki na pozornici pridružila prva gošća večeri, fantastična Nela Đinđić. Nika i Nela zajedno su izvele pjesmu "Ono što ostaje", a Nela je publiku počastila i "Problemom".Odlično raspoloženu i rasplesanu publiku oduševila je pjesma "gledaj me", jedan od Nikinih najvećih hitova za čiji aranžman su zaslužni Anja Papa i Luka Vidović (pocket palma), ujedno i drugi gosti s kojima je otpjevala sjajnu "bolja".

Uz bogat autorski repertoar, set lista je bila prošarana obradama hitova Avril Lavigne, Paramore, Vesne Pisarović, Severine kojima je Nika dala svoj poseban pečat. Regularni dio koncerta završio je žestoko uz eksplozivnu "mrzim" nakon koje je publika gromoglasnim pljeskom Niku i bend namamila na bis. Bis je završio na visokoj noti, uz intimnu, emotivnu i snažnu izvedbu Nikinog najnovijeg singla "sam(a)" u tijekom koje je još jednom zasjala sva raskoš njezinog nježnog, ali moćnog vokala.

Reakcije publike pokazale su kakav odličan posao su Nika i njezin dream team (Ivan Pešut, Bruna Matić, Mia Marenić, Damjan Brnić, Zvonimir Jagunić i Matko Bassara) napravili ne samo sinoć u Petom Kupeu, nego tijekom posljednje gotovo četiri godine tijekom koje su s izuzetnom posvećenosti, pažnjom, trudom i ljubavi gradili jednu od najblistavijih karijera domaće glazbene scene.Za Niku i bend odmora nema kreću dalje, te ih čekaju nastupi u Beogradu 31.3., u Šibeniku (klub Azimut) 6.4. i u Rijeci (Trsatska gradina) 1. srpnja, a stižu i novi datumi.

VIDEO Tuži ga Zoran Mamić, citira Jandroković: Splitski reper Vojko V gostuje u studiju Večernjeg lista

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije