Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA SE VRAĆA

Nepoznati scenarij Ingmara Bergmana pretvorit će se u film

Ingmar Bergman
Foto: HINA / Svenska filministitutet / Louis Huch
28.10.2016.
u 10:00

Brojni Bergmanovi scenariji nikada nisu pretvoreni u film, ali "64 minute s Rebeckom" ostao je nepoznat čak i najvećim poznavateljima, kažu u Bergmanovu institutu

Nepoznati scenarij koji je napisao Ingmar Bergman za suradnju s Federicom FellinijemAkirom Kurosawom u film će pretvoriti švedska redateljica Suzanne Osten, piše list Dagens Nyheter.

Scenarij "64 minute s Rebeckom" napisan je 1969., ali do suradnje trojice slavnih redatelja nikada nije došlo. Tekst je bio neotkriven do ranih 2000-ih kada je Bergman donirao svoju kolekciju zakladi koja čuva i štuje njegov rad.

Premijera kao radiodrama

Brojni Bergmanovi scenariji nikada nisu pretvoreni u film, ali "64 minute s Rebeckom" ostao je nepoznat čak i najvećim poznavateljima, kažu u Bergmanovu institutu.

Tekst će se premijeru doživjeti kao radiodrama 6. studenoga prije nego što se snimi film čija se premijera planira za 2018., na 100. obljetnicu Bergmanova rođenja.

Bergman, koji je generaciju filmaša nadahnuo filmovima o moralu i seksualnoj frustraciji uključujući "Divlje jagode", "Krici i šaputanja" i "Fanny i Alexander", umro je 2007.

>>Vatra uništila Fellinijev studio u rimskom filmskom gradu Cinecittà

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije