Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstava

Bergman i Fellini o prijateljstvu u Teatru &TD

o prijateljstvu
(&td)
18.03.2010.
u 16:08

Pitanjem glasa, tijela, neverbalne komunikacije i manipulacije bavi se prvi dio predstave, u kojem glumice replikama iz scenarija kultnog filma „Persona“ uspostavljaju niz odnosa različite prirode.

Kultni švedski redatelj Ingmar Bergman trenutačno je vrlo aktualan na daskama hrvatskih kazališta. Nakon „Hamletpersone“ Darija Harjačeka u ZKM-u te predstave Aide Bukvić u Histrionskom domu „Nakon probe“ u Bergmanu je inspiraciju našao i redatelj Saša Božić. Tako je jučer u polukružnoj dvorani &TD-a premijerno izvedena predstava „O prijateljstvu“ koja, proničući kroz filmsko/kazališne odnose, tematizira međuljudsku komunikaciju i probleme vezane uz nju.

Pitanjem glasa, tijela, neverbalne komunikacije i manipulacije bavi se prvi dio predstave u kojem glumice Mirela Videk i Petra Hraščanec-Erceg replikama iz scenarija kultnog filma „Persona“ uspostavljaju niz odnosa različite prirode između sebe, ali i same publike. Drugi dio predstave temelji se na Fellinijevu filmu „Satyricon“.

Silvio Vovk i Marko Jastrevski kroz svoja tijela i pokret prožimaju fragmente odnosa likova iz filma te svojom koreografijom stiliziraju sfere neverbalnog, homoerotičnog prijateljstva glavnih likova. Dizajn svjetla potpisuje Bruno Pocheron. „O prijateljstvu“ je definitivno predstava koja će naći svoju publiku i izvan kruga ljubitelja Bergmanovih i Fellinijevih djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije