Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni 'krivac'

Ne znate tko je on, ali sigurno pjevušite njegove hitove

Max Martin
Foto: Facebook
1/6
14.09.2015.
u 09:43

Ako ste se zaljubili u neku pop pjesmu posljednjih godina, velike su šanse da iza nje stoji upravo Max Martin

Za 44-godišnjeg Šveđanina Maxa Martina (pravim imenom Martin Karl Sandberg) vjerojatno nikad niste čuli, no zasigurno ste pjevušili barem jedan od pop hitova za koje je on glavni 'krivac'.

U 2015. Martin je napisao i producirao tri od sedam najpopularnijih hitova, među kojima su ''Blank Space'' i ''Bad Blood'' Taylor Swift i ''Can't feel my face'' The Weeknda.

Ako ste se zaljubili u neku pop pjesmu posljednjih godina, velike su šanse da iza nje stoji upravo Max Martin. Ekipa 'Insidera' podsjetila je na Martinove hitove:

Taylor Swift 'Shake it Off' (2014.)

Ariana Grande 'Problem' (2014.)

Katy Perry 'Roar' (2013.)

Taylor Swift 'We're never getting back together' (2012.)

Jessie J 'Domino' (2012.)

Katy Perry 'Teenage dream' (2011.)

Od 2008. godine Max Martin napisao je 19 hitova koji su bili na prvom mjestu ljestvice, a više od njega takvih hitova imaju samo John Lennon i Paul McCartney, piše Insider.

Uz novije hitove, Martin je napisao i neke starije pjesme, poput ''Quit playing games with my heart'' Backstreet Boysa iz 1997., ''...baby one more time'' iz 1999. i ''Oops!... I did it again'' iz 2000. od Britney Spears, ''Since u been gone'' Kelly Clarkson iz 2005...

Martin rijetko daje intervjue i većina fanova ne zna tko je on, a zasigurno je najutjecajnija osoba u svijetu popa.

 

A 44-year-old Swedish guy is behind every pop song you've ever loved.That includes songs from Taylor Swift, Katy...

Posted by INSIDER on 11. rujan 2015

>> Pjevačica Pretendersa opet šokira: Pop zvijezde radnice su seks industrije, prostitutke su

Komentara 3

DU
Deleted user
11:26 14.09.2015.

Od Taylor Swift prema Britney Spears, fanovi čega obožavatelji koga, pisao je pjesme koje su postale broj jedan - ili su pjesme dosizale i dugo držale prva mjesta na top ljestvicama... pa ako je i nevažan prijevod nevažnog članka i sve ako uređivačka politika tome i ne pridaje pažnju, kak bi si novinar, sebe samog radi, dozvolio ovakav razgovornim rječnikom pisan članak - budući da nije nikakva disertacija ni istraživačka reportaža, može se dozvoliti tek touch žargona iz krugova onih kojima je članak namijenjen a ne unakarađivanje materinjeg jezika...naravno, za to kaj isključite mozak dok preuzimate članak i za to kaj očito smatrate da je ovakvo izražavanje u redu, u svakom trenutku može se okriviti google prevoditelja. PS Ljudi se ne zaljubljuju u pjesme - vole ih, obožavaju, ali se ne zaljubljuju u njih, eventualno se zaljubljuju uz pjesme. Od zapravo zanimljive teme ispala the glu.post. A ja sam garant prekršila neko od Pravila.

Avatar Semper5
Semper5
11:42 14.09.2015.

Nikad čuo ništa od navedenog. Mora da sam omatorio

MA
madmax17
13:29 14.09.2015.

Svaka mu čast, koliko umjetnika pokušava doći do broja 1 na ljestvici a on to radi kada mu se sprnde, i piše i producira, napravio je Britney i Backstreet Boyse i njihovu karijeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije