Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barış Alpaykut:

'Ne znam jesam li gledateljima zanimljiv zbog svog izgleda ili svojih likova'

Barış Alpaykut
Foto: Ay Yapim, privatni album
1/2
16.09.2017.
u 08:24

Zvijezda serije “Bit ćeš moja”, bavi se borilačkim vještinama, kuha za prijatelje u svom domu, piše pjesme i obožava čitati, posebno rusku književnost

Kad ne provodi vrijeme na setu, Barış Alpaykut, zvijezda serije “Bit ćeš moja”, bavi se borilačkim vještinama, kuha za prijatelje u svom domu, piše pjesme i obožava čitati, posebno rusku književnost.

“Od svih sportova najdraže su mi mješovite borilačke vještine. Važno mi je biti u formi jer mi to um drži jakim. Zato treniram svaki dan i uvijek pazim što jedem. Preferiram život po planu i programu”, govori 30-godišnji glumac, koji je karijeru započeo prije sedam godina glumeći sporedni lik u seriji “Kirli Beyaz”, a s godinama je surađivao s mnogobrojnim zvijezdama turskih sapunica i sam postao prepoznatljivo lice televizijskoj publici.

“Slijedeći odmalena hobije, odlučio sam da je gluma područje u kojem ću se najbolje znati izraziti. Iskreno, i moja je okolina imala povoljan utjecaj na tu odluku”, objašnjava glumac, koji bi, da se ne bavi glumom, bio završio fakultet.

“Trenutačno ne uzimam poduku iz glume, no kad sam ušao u svijet sapunica, išao sam na satove glume kod Ayle Algan, Çetina Sarıkartala i Ezela Akaya. Sudjelovao sam u radionicama mnogih glumaca predavača. Smatram da su i glumci s kojima sam radio na snimanju tomu puno pridonijeli”, tvrdi Turčin kojemu je poznatiji kolega Kıvanç Tatlıtuğ pomogao prebroditi početnu tremu ispred kamera. 

“Kıvanç je doista pravedan, tolerantan i pametan čovjek s kojim sam jako uživao surađivati i baš bih volio da se ponovno sretnemo u nekom projektu. Uputio mi je mnogo i dobrih i loših kritika te mogu reći da su mi puno pomogle u radu”, priznaje glumac, koji u seriji tumači lik Ozana, brata glumice Neslihan Atagül Doğulu.

“On je Nihanin brat blizanac i boluje od epilepsije. Te zdravstvene poteškoće utjecale su i na njegove odnose s ljudima. Za razliku od Nihan, on je u mnogo situacija puno pasivniji”, kaže Barış, koji se za audiciju pripremao mjesec dana uvježbavajući scenarij i likove jer nije znao koji će mu producenti povjeriti. Turski glumac još nema iskustava na filmu i u kazalištu, ali otkriva kako ga ta dva medija jako privlače, a posebno mu je velika želja glumiti u kazališnoj predstavi.  

“Gluma se neprestano mijenja. Glumac ne bi smio biti krut kako bi se toj promjeni mogao prilagoditi, a što se tiče usvajanja određenog lika, trebao bih se disciplinirati unutar određenih pravila. Jako me privlači kazalište, ali trenutačno nemam vremena posvetiti se tome jer stalno snimam”, rekao je miljenik publike kojemu su uzor američki kolege Liam Neeson i Matthew McConaughey

O privatnom životu mladog Turčina zna se vrlo malo. Čuva ga, kaže, za sebe, a u svoja četiri zida rado uživa družeći se s bliskim prijateljima. Te su večeri pune zabave, smijeha i dobrog provoda. Sa sve češćim pojavljivanjem na malim ekranima Barış postaje i sve popularniji među ženskim dijelom publike, no je li mu za oko zapela neka posebna obožavateljica, glumac nije želio otkriti. 

“Ne mogu dati odgovor na to pitanje, to ne bi bilo kavalirski. Drago mi je što me gledatelji prihvaćaju i vole, samo ne znam jesam li im zanimljiv zbog izgleda ili svojih likova”, zaključuje.

Komentara 1

Avatar sidhara
sidhara
08:51 16.09.2017.

Kako to da se u Hrvatskoj gledaju te turske serije? To ni u Yugoslaviji nismo gledali, Yuga je bila citava moderna i zapadno orijentirana, Elizabeth Taylor i Sofia Loren su nam dolazili u goste, a ovi nas na Istok u u Osmanlije guraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije