Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Superpotjera

Natjecatelj pobijedio četvero lovaca i osvojio 10.000 eura: 'Bilo je jako napeto'

Foto: HRT
1/19
28.05.2023.
u 21:17

U brzopoteznoj igri posljednjeg ovosezonskog izdanja popularnog kviza Superpotjera pobjedu nad lovcima odnio je Jasmin Mikolčević iz Nove Gradiške. U duelu s protivničkom četvorkom osvojio je 10.000 eura, dok za ostalih troje natjecatelja nadmetanje nije bilo uspješno.

Večeras je emitirana posljednje ovosezonsko izdanja popularnog kviza Superpotjera. U večerašnjoj emisiji, samo je jednom natjecatelju pošlo za rukom osvojiti nagradu, piše HRT. Zaposlenik jedne privatne firme Jasmin Mikolčević, koji je ujedno i student, u prvom krugu osigurao je iznos od 500 eura. Jasmin je, naime, rekao da se radnja filma "48 sati" odvija u kanjonu, no mjesto je to radnje biografske drame "127 sati".  

Potom su slijedile ponude lovaca, a natjecatelj je odlučio snage odmjeriti s njih četvero uz početnu prednost od 15 sekundi.  
U brzopoteznoj igri znanja netočno je zaključio da nakon prolaska Skagerraka ulazimo u Barentsov prolaz umjesto u Kattegat. Konstatirao je i da je ab urbe condita latinski izraz koji znači "od osnutka svijeta", a točno je "od osnutka grada". Jazzom je okarakterizirao glazbeni žanr čiji su predstavnici bendovi Reagan Youth i Dead Kennedys, a riječ je o punku. Usto, nije znao da je Asirija država staroga vijeka nazvana po gradu Ašuru niti da su grebeni koraljne strukture koje se pokušavaju oživjeti čak i 3D printanjem.  

Lovci su pak odgovorili da Mamajevim Kurganom dominira skulptura žene koja drži dijete no statua je to Majke Domovine s mačem. Iako se tražilo kojemu je broju jednaka potencija -1 na 2023, kazali su "i" umjesto -1. Također, rekli su i da je afro rastafarijanska frizura na sanskrtu poznata kao jata, a posrijedi je dreadlocks.

Duel je završio s pet sekundi preostalog vremena na Jasminovom satu.

VEZANI ČLANCI:

Sven je natjecateljevu igru ocijenio vrlo hrabrom. Napomenuo je kako se u nekom trenutku činilo da su ga lovci zapravo stigli no onda su malo upali u dekoncentraciju.

- Čestitam! Stvarno mirno i onako kako bi zapravo trebalo igrati. Pametna procjena, mirna igra. U nekom momentu ste malo možda zastali, ali pričekali ste nas i - čestitam - istaknuo je Sven.  
 
- Bilo je jako napeto. Kao što smo već rekli Superpotjera ne oprašta pogreške. Ovaj put smo mi malo zglajzali - naglasila je Morana.

Spomenimo i da je prije početka svoje kvizaške avanture Jasmin otkrio Jošku da bi novac, osvoji li ga, iskoristio za putovanje, druženje s prijateljima te za ulaganje u vikendicu. 

Uz Jasmina, jedinog koji u prvom krugu nije osigurao maksimalan iznos od 2500 eura, večerašnji natjecatelji bili su i Zagrepčanin Matko Dujmović, student politologije jednog pariškog sveučilišta, Maja Bulatović, predavačica u riječkoj privatnoj školi stranih jezika te student četvrte godine psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Karlo Sokol rodom iz Vinkovaca. Dueli s lovcima za spomenuti trojac prošli su bez uspjeha.        

Posljednju ovosezonsku emisiju kviza Joško Lokas zaključio je sljedećim riječima: - Baš poput školaraca ulazimo u ljetne ferije! Naš profesor Dean Kotiga dao nam je odličnu ocjenu i s tom odličnom ocjenom stvaramo kredit za jesen. Vidimo se na jesen u Superpotjeri! 

VIDEO Goran Bare koncertom zapalio splitske Gripe

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije