Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Naša glumica u najvećem izbjegličkom kampu: 'Izgubili su sve, ali ne i nadu u bolje sutra'

– Današnje misli: zahvalnost i poniznost! Među djecom i ljudima koji su izgubili sve osim osmijeha i nade! Zdravi smo i imamo krov nad glavom, onda trebamo uzviknuti: Hvala ti, živote! – poručila je glumica nakon druženja s djecom u izbjegličkom kampu.
06. prosinca 2019. u 08:00 2 komentara 1107 prikaza
Foto: Instagram
Pogledajte galeriju 1/5

U zemlju iz koje na tisuće stanovnika bježi glavom bez obzira ovih se dana uputila Bojana Gregorić Vejzović. Glumica i dugogodišnja UNICEF-ova ambasadorica dobre volje za Hrvatsku upravo se vratila iz jednog od najvećih izbjegličkih kampova na svijetu ‘Za’atri’ u Jordanu.

na rođendan Naša glumica otkrila nevjerojatnu sličnost s bakom: 'Svi iz obitelji su to govorili'

U njemu je smješteno više od 80.000 izbjeglica od kojih je više od 40.000 djece koje bježe od rata iz Jemena. S nekima od njih glumica se družila u kontejnerskom naselju u kojemu je zahvaljujući donacijama UNICEF-a iz Hrvatske te Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH izgrađeno dječje igralište.

Osmijesi na dječjim licima mališana oplemenili su glumicu koja se svojom humanitarnom misijom pohvalila na društvenim mrežama. – Današnje misli: zahvalnost i poniznost! Među djecom i ljudima koji su izgubili sve osim osmijeha i nade! Zdravi smo i imamo krov nad glavom, onda trebamo uzviknuti: Hvala ti, živote! – poručila je glumica nakon druženja s djecom u izbjegličkom kampu. Svoja iskustva iz kampa Bojana je redovito dijelila s pratiteljima pa je tako otkrila i da izbjeglice dobivaju svega 30 dolara mjesečno za osnovne životne potrebe kao i da Jordan ima čak 14% stanovništva koje živi u potpunom siromaštvu. Unatoč tome, vjeruju da su pred njima bolji i svjetliji dani.

UNICEF Temeljni dokument 30 godina zajedno za djecu u Hrvatskoj

Ključ svega je, ističe glumica, da se ulaže u obrazovanje jer to je jedini put koji tamošnjoj djeci može pružiti sigurniju budućnost. – Ove ljepotice kažu da žele biti doktorice i učiteljice. Uz našu pomoć skočit će sve do zvijezda. I zato hvala svima koji su uz UNICEF – zaključila je glumica.

President Donald J. Trump  and First lady Melania Trump return to the White House
Nije joj prvi put
Nakon debate kamere su snimile ovo neobično ponašanje Melanije Trump
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
  • Bojnik:

    Poplava laznih dusebriznika nejenjava. Da je njoj imalo stalo da njih uzela bi kojega sebi doma,a ne se tamo naslikavala.Karijera malo u krizi pa hajmo na ovaj nacin na naslovnice.

  • bazinga:

    Glumiti je mogla i u nekoj srpskoj sapunici a ne trošite lovu za put ,više bi koristilo da je te novce uplatila toj djeci .nisko od hrvatskih posvuduša da koriste stradalnike za svoju nisku promidžbu u žutoj štampi