Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Jordanu

Naša glumica u najvećem izbjegličkom kampu: 'Izgubili su sve, ali ne i nadu u bolje sutra'

Foto: Instagram
1/5
06.12.2019.
u 08:00

– Današnje misli: zahvalnost i poniznost! Među djecom i ljudima koji su izgubili sve osim osmijeha i nade! Zdravi smo i imamo krov nad glavom, onda trebamo uzviknuti: Hvala ti, živote! – poručila je glumica nakon druženja s djecom u izbjegličkom kampu.

U zemlju iz koje na tisuće stanovnika bježi glavom bez obzira ovih se dana uputila Bojana Gregorić Vejzović. Glumica i dugogodišnja UNICEF-ova ambasadorica dobre volje za Hrvatsku upravo se vratila iz jednog od najvećih izbjegličkih kampova na svijetu ‘Za’atri’ u Jordanu.

U njemu je smješteno više od 80.000 izbjeglica od kojih je više od 40.000 djece koje bježe od rata iz Jemena. S nekima od njih glumica se družila u kontejnerskom naselju u kojemu je zahvaljujući donacijama UNICEF-a iz Hrvatske te Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH izgrađeno dječje igralište.

Osmijesi na dječjim licima mališana oplemenili su glumicu koja se svojom humanitarnom misijom pohvalila na društvenim mrežama. – Današnje misli: zahvalnost i poniznost! Među djecom i ljudima koji su izgubili sve osim osmijeha i nade! Zdravi smo i imamo krov nad glavom, onda trebamo uzviknuti: Hvala ti, živote! – poručila je glumica nakon druženja s djecom u izbjegličkom kampu. Svoja iskustva iz kampa Bojana je redovito dijelila s pratiteljima pa je tako otkrila i da izbjeglice dobivaju svega 30 dolara mjesečno za osnovne životne potrebe kao i da Jordan ima čak 14% stanovništva koje živi u potpunom siromaštvu. Unatoč tome, vjeruju da su pred njima bolji i svjetliji dani.

Ključ svega je, ističe glumica, da se ulaže u obrazovanje jer to je jedini put koji tamošnjoj djeci može pružiti sigurniju budućnost. – Ove ljepotice kažu da žele biti doktorice i učiteljice. Uz našu pomoć skočit će sve do zvijezda. I zato hvala svima koji su uz UNICEF – zaključila je glumica.

Komentara 2

BO
Bojnik
10:09 06.12.2019.

Poplava laznih dusebriznika nejenjava. Da je njoj imalo stalo da njih uzela bi kojega sebi doma,a ne se tamo naslikavala.Karijera malo u krizi pa hajmo na ovaj nacin na naslovnice.

BA
bazinga
12:55 06.12.2019.

Glumiti je mogla i u nekoj srpskoj sapunici a ne trošite lovu za put ,više bi koristilo da je te novce uplatila toj djeci .nisko od hrvatskih posvuduša da koriste stradalnike za svoju nisku promidžbu u žutoj štampi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije