Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gladovala je

Naša glumica progovorila o teškim trenucima tijekom studiranja: 'Pojela bih jedan burek dnevno'

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/3
22.10.2019.
u 19:43

Glumica Helena Minić Matanović prisjetila se studiranja u Sarajevu.

Glumica Helena Minić Matanić koja je popularnost, osim u mnogobrojnim kazališnim predstavama, stekla ulogom trendseterice Tanje u sapunici "Ljubav u zaleđu" glumi od svoje šeste godine. Na glumu se odlučila već tada, a kada nije prošla na prijemnom ispitu na zagrebačkoj Akademiji, otišla je u Sarajevo, kako joj je predložio glumac i kolega Enis Bešlagić.

- Tragovi razaranja vidjeli su se na svakom koraku, a jedna od posljedica rata bila je i nepostojanje studentske menze tijekom prve godine studiranja. Nerijetko bih za cijeli dan pojela samo jedan burek, a za kuhanje nisam imala vremena jer smo cijeli dan provodili na Akademiji. Unatoč teškoćama, imam samo lijepe uspomene. Smatram da me studij u Sarajevu, u kojem je bilo studenata iz svih republika bivše države, obogatio kao glumicu - prisjetila se za 24 sata Helena. 

Od početka ove godine ima status slobodne umjetnice, nakon što je prošle godine podnijela ostavku u Istarskom narodnom kazalištu objašnjavajući da tamo nije bilo dovoljno sluha za nju kao majku dvoje djece.

- Nisam se slagala s nekim stvarima ni kao majka ni kao glumica i otišla sam. Nisam vjerovala da ću s 40 godina i dvoje djece ostati bez posla, ali snalazim se. Sigurno neću biti gladna, nemam problema s time da i stubišta čistim ako treba. Nisam od onih koji kažu da za ne znam koji iznos ne ustaju iz kreveta. Nisam bahata i nije mi ispod časti raditi bilo koji pošteni posao - objasnila je.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Podsjetimo, nakon devet i pol godina koliko je provela u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula, glumica Helena Minić-Matanić netom prije Božića 2017. godine odlučila je dati otkaz

– Sve je počelo prije dvije godine. U to sam vrijeme bila na rodiljskom dopustu s Lolom i taman sam se trebala vratiti kada sam čula za ideju da se Lanu i mene stavi na pola radnog vremena. Ukupno nas je 17 zaposlenih u kazalištu, što ansambla, što uprave, i ne znam što drugi sektori unutar kuće rade više od nas. Vjerojatno se ne razumije opis našeg posla. Za neki projekt pripreme počnu i pola godine unaprijed. To što ne sjedim na radnome mjestu ne znači da ne radim, tako da mi nije jasno kako netko može odrediti da smo baš nas dvije te koje bismo trebale završiti na pola plaće. Da je ta ideja provedena, ja bih otišla, jer mi u tom slučaju gluma postaje jako skup hobi - objasnila je za Večernji prošle godine.

Inače, prije nje iz Istarskog narodnog kazališta u Puli otišla je i glumica Lana Gojak.

Komentara 22

Avatar Kaladin
Kaladin
19:55 22.10.2019.

Srce mi se cepa

ŽE
Žegarni
20:12 22.10.2019.

Ma to su bas oni pravi problemi. Izvode jugosrbske agitprop perfomance protiv hrvatskog naroda za nas novac i sada imaju teeeeske probleme u toj tako jugotolerantnoj Istri.

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
20:22 22.10.2019.

😂Koliko se ja sjecam, radila si za 50 dem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije